Δήλωση χρίσμα σε Μέτιο από Κ. Μητσοτάκη και «αντάρτης»

«Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τις υποψηφιότητες όσων περιφερειαρχών είναι εν ενεργεία και εξελέγησαν το 2014 με την υποστήριξη και τότε της ΝΔ» – Επίσημα Υποψήφιος Περιφερειάρχης ως “αντάρτης” ο  Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, απέναντι στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ Χρ.  Μέτιο

Με ένα λιτό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε για πρώτη φορά επισήμως ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει πέντε περιφερειάρχες που θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές του 2019. Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άρτα, θα στηρίξει τις υποψηφιότητες όσων περιφερειαρχών εξελέγησαν το 2014 με την υποστήριξη και τότε της ΝΔ. Συνεπώς, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Γιώργος Χατζηµάρκος στο Νότιο Αιγαίο, ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία, ο Αλέξανδρος Καχριµάνης στην Ήπειρο και η Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο θα λάβουν εκ νέου το «γαλάζιο» χρίσµα.

Σε µια ακόµα κερδισµένη περιφέρεια, εκείνη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο εκλεγµένος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2016 και στη θέση του εξελέγη ο µέχρι τότε χωρικός αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Χρήστος Μέτιος. Πηγές της Πειραιώς σηµειώνουν ότι θα δοθεί και στον κ. Μέτιο το «χρίσµα», ανεβάζοντας συνολικά σε έξι τις «σίγουρες» υποψηφιότητες». Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στις εκλογές αυτές. «Πιστεύω στην ουσιαστική αποκέντρωση και πέραν των προσώπων. Έχει σημασία να έχει η αυτοδιοίκηση πόρους και εργαλεία να κάνει δουλειά της. Και γι’ αυτό, επιμένω σε θεσμικές τομές, όπως η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ και για αυτό επιμένω σε ουσιαστικό διάλογο για αρμοδιότητες πρώτου και δεύτερου βαθμού ώστε να χωριστούν με σαφήνεια τα όρια του κεντρικού κράτους, των αποκεντρωμένων διοικήσεων, των περιφερειών, και των αυτοδιοικήσεων πρώτου βαθμού».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, δίδει ιδιαίτερη σημασία στην θεσμική αποκέντρωση. «Μας ενδιαφέρουν και τα πρόσωπα, αλλά ξεκάθαρα δεν θέλουμε να παρεμβαίνουμε σε υπερβολικό βαθμό για το πώς η κάθε τοπική κοινωνία θα επιλέξει να αυτοδιοικηθεί». Όπως πρόσθεσε, στις περιφέρειες θα διεκδικήσουμε να κερδίσουμε με τη σημαία της ΝΔ σε όσον το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες, σημειώνοντας ότι εντός 10 ημερών θα δώσουμε τις στηρίξεις στις περιφέρειες. Ειδικότερα, είπε ότι στην Ήπειρο,δίδει τη στήριξή του στον νυν περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, όπως επίσης, δίδει στήριξη και σε όλους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες, που εκλέχθηκαν με τη σημαία της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές.

Επίσημα Υποψήφιος Περιφερειάρχης ως “αντάρτης” ο Κώστας Ζαγναφέρης

Την επίσημη υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ως “αντάρτης” απέναντι στον επίσημο υποψήφιο του κόμμματος της ΝΔ Χρήστο Μέτιο, ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης.  Με δήλωση που διένειμε στα ΜΜΕ, όπως αναμενόταν μετά την επισημοποίηση της στήριξης του αρχηγού στο Χ. Μέτιο, ο Κώστας Ζαγναφέρης ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητά του και αλλάζει το αυτοδιοικητικό τοπίο των περιφερειακών εκλογών στην ΑΜΘ. Σημειώνεται ότι κατά τη διαδικασία διαδοχής του εκλιπόντος Γ. Παυλίδη, ο Κ. Ζαγναφέρης είχε διεκδικήσει την ηγεσία της παράταξης, την οποία τελικά κατέλαβε ο Χ. Μέτιος.

Η δήλωσή του Κώστα Ζαγναφέρη:

“Μετέχοντας σχεδόν δέκα χρόνια στον δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωρίζοντας από μέσα τα προβλήματά της, τις δυσλειτουργίες της αλλά και τις τεράστιες δυνατότητές της, αποφασίσαμε μια ομάδα αυτοδιοικητικών στελεχών, αλλά και ενεργών πολιτών να διεκδικήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας για την διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Όλοι μας έχουμε πολιτικές καταβολές και δραστηριότητες, τις οποίες δεν απεμπολούμε, αλλά έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία μιας αξιόλογης και ικανής ομάδας, ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης, όπως άλλωστε υποστηρίζουν διαχρονικά όλα τα κόμματα (όπως και η Νέα Δημοκρατία).

Στόχος μας είναι το ξεκόλλημα από το τέλμα που επήλθε από την απρόσμενη απώλεια του ιδρυτή της παράταξής μας Γ.Παυλίδη και η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας της περιοχής μας. Με όραμα, πίστη και γνώση θα διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη σας για να υλοποιήσουμε τις αξίες και τις προσδοκίες όλων μας. Εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού μας”.

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του