«Απόβαση» στα Δίκελλα έκανε ο Κίκο μαζί με αστυνομία και φιλόζωους

 Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του WWF ερεύνησε όλη την περιοχή στην οποία βρέθηκαν νεκρά σκυλιά

 Της Κικής Ηπειρώτου

«Απόβαση» στην παραλιακή ζώνη των Δικέλλων, εκεί που πριν λίγες μέρες, για ακόμη μια φορά, βρήκαν φρικτό θάνατο πάνω από 10 αδέσποτα σκυλιά, έκανε ο Κίκο, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του WWF, μαζί με εθελοντές φιλόζωους και την αστυνομία. Το νέο έγκλημα που έλαβε χώρα στην περιοχή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για μία ομάδα φιλόζωων της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι αποφάσισαν, αυτή τη φορά, να χτυπήσουν κάθε πόρτα και να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι και να μην μείνουν πάλι ατιμώρητοι. Έτσι, απευθύνθηκαν αρχικά στην αστυνομία, την οποία ενημέρωσαν για την έκταση του προβλήματος, προτείνοντας παράλληλα συγκεκριμένες λύσεις, ώστε αυτά τα φαινόμενα να μην επαναληφθούν. Στη συνέχεια, είχαν συνάντηση και με την αντιεισαγγελέα, η οποία δρομολόγησε από την πλευρά της συγκεκριμένες διαδικασίες για την υπόθεση.

Την Πέμπτη, οι φιλόζωοι μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Ζιώγα και αστυνομικούς, βρέθηκαν στην παραλία των Δικέλλων έχοντας την πολύτιμη βοήθεια της Έλα Κρετ, συνεργάτιδας του WWF Ελλάς και του Κίκο, του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου. Οι δυο τους, αποτελούν εδώ και χρόνια ένα επιτυχημένο δίδυμο και ένα πολύτιμο ‘εργαλείο’ στον αγώνα για περιορισμό της εγκληματικής αυτής πρακτικής που πέρα από σκύλους και γάτες εξοντώνει κάθε χρόνο πολλά σπάνια αρπακτικά,  λύκους, αλεπούδες σε βουνά και δάση.

Η Έλα με τον Κίκο ‘χτένισαν’ όλη την περιοχή και βρήκαν άλλο ένα νεκρό σκυλί, το οποίο περισυλλέχθηκε, με την κα Κρετ να τονίζει πως θα πρέπει τα κουφάρια να περισυλλέγονται αμέσως μόλις εντοπίζονται από το Δήμο, καθώς όσο παραμένουν σε ένα σημείο συνιστούν απειλή και για τα υπόλοιπα ζώα.

Στη συνέχεια, ο Κίκο εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος έξω από συγκεκριμένη οικία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί οι αστυνομικοί να αναζητήσουν τον ιδιοκτήτη, ο οποίος δήλωσε ενήμερος σχετικά με η νομοθεσία και πρόθυμος να ειδοποιήσει την αστυνομία αν παρατηρήσει κάτι ύποπτο.

Οι έρευνες του σκύλου συνεχίστηκαν σε όλη την παραλιακή των Δικέλλων, συνοδεία φιλόζωων και αστυνομίας, ενώ συμφωνήθηκε με το δήμο να μπουν ταΐστρες και προειδοποιητικές ταμπέλες σε συγκεκριμένα σημεία.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr