Άλλα 3 εκ ευρώ θα διεκδικήσει η Αλεξανδρούπολη για κλειστό γυμναστήριο 1.500 θέσεων

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που ο αείμνηστος περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης ανακοίνωσε την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 3,9 εκ ευρώ, για την κατασκευή νέου γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο, σύμφωνα με χθεσινές ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής, το ποσό αυτό δεν επαρκεί για την κατασκευή ενός σύγχρονου γηπέδου, με 1.500 θέσεις και υψηλές προδιαγραφές για διεθνείς διοργανώσεις, όπως ακριβώς ζητούν, εδώ και χρόνια, σύλλογοι και φορείς της περιοχής. Σύμφωνα με τους νέους υπολογισμούς, χρειάζονται άλλα 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και θα πρέπει δήμος και περιφέρεια να διεκδικήσουν εκ νέου από το αρμόδιο υπουργείο.

Είχε προηγηθεί μία μάλλον ατυχής συνεργασία με την πολυτεχνική σχολή του ΔΠΘ, στην οποία αρχικώς ο δήμος είχε αναθέσει τις μελέτες για το έργο. Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 6 μήνες για να διαπιστωθεί ότι τελικώς το πανεπιστήμιο δεν μπορεί, για τεχνικούς λόγους, να ανταποκριθεί μέσα σε λίγους μήνες. Έτσι, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο δήμος αποφάσισε να αναθέσει τις μελέτες στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε την αρχιτεκτονική μελέτη και σύμφωνα με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, σε περίπου 2,5 μήνες θα είναι έτοιμος ο ολοκληρωμένος φάκελος για ένα κλειστό γυμναστήριο 1.500 θέσεων, με κόστος 6-7 εκ ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Λαμπάκης, σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, «δεν θέλουμε να κάνουμε ένα γήπεδο υποδεέστερο του ‘Μιχάλης Παρασκευόπουλος’, ή ένα δεύτερο προθερμαντήριο σαν αυτό στο ΚΕΓΕ. Θέλουμε ένα γήπεδο 1.500 θέσεων, σύγχρονο, με όλες τις προδιαγραφές, όπως το ζητούν οι σύλλογοι και όπως αξίζει στην Αλεξανδρούπολη, με τη σπουδαία αθλητική ιστορία».

Λαμπάκης: «Ανόητοι που προκαλούν εντυπώσεις»

Ο δήμαρχος σημείωσε πως θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς, με την κοινωνία, ενωμένοι, να διεκδικήσουν τη συμπληρωματική χρηματοδότηση, δίχως να αποκλείει να ‘τσοντάρει’ με ένα ποσό και ο δήμος.

Ο κ. Λαμπάκης επισήμανε πως ο δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ο πρώτος σε απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ μεταξύ των δήμων της περιφέρειας ΑΜΘ και όγδοος σε όλη την Ελλάδα. Εξήρε

την κατάρτιση και τη φιλοτιμία των υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας, αναφέροντας όλες τις μελέτες που έχουν εκπονήσει τους τελευταίους μήνες για σειρά έργων του δήμου, δίχως να χρειάζεται για κάθε μελέτη που έχει ανάγκη ο δήμος να δίνονται πολλές χιλιάδες ευρώ σε ιδιώτες. Ο δήμαρχος έστρεψε τα βέλη του και εναντίον εκείνων που θέλουν να δημιουργήσουν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν, κάνοντας λόγο για ΜΜΕ που προσπαθούν να εκμαιεύσουν πράγματα που δεν ευσταθούν, αλλά και για διάφορους «ανόητους που προκαλούν εντυπώσεις» μέσω social media.

Πέτροβιτς: «Ανησυχούμε για την τύχη των 3,9 εκ ευρώ»

Παίρνοντας το λόγο, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος παρέστη στη συνέντευξη τύπου αν και αρχικά, όπως είχε ενημερώσει ο δήμαρχος δεν θα μπορούσε να παραστεί λόγω έκτακτης υποχρέωσής του στην Κομοτηνή, σημείωσε πως και προεκλογικά, σε όλες τις επαφές του συνδυασμού με τους φορείς του αθλητισμού της περιοχής, είχε υπάρξει δέσμευση από την πλευρά του αείμνηστου περιφερειάρχη για τη δημιουργία ενός αξιοπρεπούς, σύγχρονου γυμναστηρίου, που θα φιλοξενεί διεθνείς διοργανώσεις. Όπως επισήμανε ο κ. Πέτροβιτς, αυτό το ποσό, των 3,9 εκ ευρώ, εξασφαλίστηκε μετά από αγώνα και εν μέσω μίας πολύ δύσκολης περιόδου, με κλειστές τράπεζες, capital controls και μεγάλη αβεβαιότητα για τη χώρα.

Προβληματισμός, διαφωνία και ένταση

Εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του για τον κίνδυνο απώλειας των 3,9 εκ ευρώ, ο κ. Πέτροβιτς πρότεινε στο δήμαρχο να δώσει ο δήμος 2 εκ ευρώ, προκειμένου να μη χαθεί άλλος χρόνος και να προχωρήσει το έργο.

Στο σημείο αυτό, ακολούθησε ένας διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών, με τον κ. Λαμπάκη, εμφανώς πιο αισιόδοξο, να υποστηρίζει πως χρειάζεται αγώνας και διεκδίκηση και τον κ.Πέτροβιτς να διατηρεί τις επιφυλάξεις του. Ο δήμαρχος σημείωσε πως ως το 2018 τα χρήματα είναι σίγουρα διασφαλισμένα, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσε να προβλεφθεί νωρίτερα ότι θα χρειαστούν άλλα 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ για το έργο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr