Χρήστο Μέτιο και… Κυριάκο έδειξε η κάλπη των περιφερειακών εκλογών

 Της Κικής Ηπειρώτου

Παρά το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Τοψίδης, επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» κατόρθωσε στο β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών να συγκεντρώσει 20.740 περισσότερες ψήφους, σε σχέση με την πρώτη Κυριακή, η κάλπη μίλησε και είπε «Χρήστος Μέτιος για Περιφερειάρχης»…

Τελικώς, η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων ήταν στις 4.004 ψήφους, με τον κ. Μέτιο και τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» να συγκεντρώνει το 50,83% και 122.179 ψήφους και τον κ. Τοψίδη με την «Περιφερειακή Σύνθεση» 47,95% και 118.175 ψήφους. Σημειώνεται πως η περίπτωση της Περιφέρειας ΑΜΘ παρουσιάστηκε ως «ντέρμπι» από τη SingularLogic, κατά την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ανά περιφέρεια που επιχείρησε μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ στις 8 το βράδυ της Κυριακής. Το ποσοστό που έδινε στον κ. Μέτιο, 51,1% ήταν πολύ κοντά στην πραγματικότητα και για να ξεκαθαριστεί πλήρως το τοπίο στην ΑΜΘ χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες από το κλείσιμο της κάλπης.

Η εικόνα ανά νομό

Στο νομό Έβρου, τη δεύτερη Κυριακή, η διαφορά μεταξύ των δύο συνδυασμών ήταν ανεπαίσθητη, αφού έφτασε μόλις στις 157 ψήφους υπέρ του κ. Μέτιου. Η «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» συγκέντρωσε 50,13% και 30.636 ψήφους και η «Περιφερειακή Σύνθεση» 49,87% και 30.479 ψήφους.

Στο νομό Ροδόπης, ο κ.  Μέτιος 59,07% και 28.852 ψήφους και ο κ. Τοψίδης 40,93% και 19.992 ψήφους.

Στο νομό Ξάνθης,  ο κ. Μέτιος 51,57% και 22.799 ψήφοι και  ο κ. Τοψίδης 48,43% και 21.414 ψήφους.

Στην Καβάλα, πρώτος ο κ. Τοψίδης με 60,05% και 24.014 ψήφους, με τον κ. Μέτιο να ακολουθεί με 39,95% και 15.973 ψήφους.

Ίδιο σκηνικό και στο νησί της Θάσου με την Περιφερειακή Σύνθεση στο 63,05% και 3.721 ψήφους και τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση με 36,95% και 2.181 ψήφους.

Τέλος, στη Δράμα, πρωτιά Μέτιου με 53,95% και 21.738 ψήφους και ακολουθεί ο κ. Τοψίδης με 46,05% και 18.555 ψήφους.

Η αποχή, σε επίπεδο ΑΜΘ έφτασε στο β’ γύρο 59,55% έναντι 46,85% την πρώτη Κυριακή.

Ντέρμπι μεταξύ των δύο παρατάξεων στον Έβρο
Νικητής ο Χρήστος Μέτιος στην Περιφέρεια ΑΜΘ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του β’ γύρου
Οι δηλώσεις των δύο μονομάχων

Στο προεκλογικό κέντρο της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» στην Κομοτηνή, κατέφτασε αργά το βράδυ της Κυριακής ο εκ νέου περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος. Καταχειροκροτούμενος, όπως μεταδίδει το xronos.gr, χαιρετήθηκε με στελέχη και φίλους της παράταξης και ευχαρίστησε τους πολίτες «που μας τίμησαν με την ψήφο τους», όπως είπε χαρακτηριστικά.Χαρακτήρισε την ημέρα «ικανοποίησης και ευθύνης» και επεξήγησε: «Ικανοποίησης γιατί μετά από έναν δύσκολο προεκλογικό αγώνα οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή πορεία της περιφέρειάς μας. Και ευθύνης για να συνεχίσουμε το ίδιο αποφασιστικά την προσπάθειά μας για την ανάπτυξη του τόπου μας».

Η δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που τίμησαν με την ψήφο τους τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση.  Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο έργο μας, στο πρόγραμμά μας, στα στελέχη μας και σε μένα προσωπικά.

Για την παράταξή μας σήμερα είναι μέρα ικανοποίησης και ευθύνης. Ικανοποίησης, γιατί μετά από έναν δύσκολο προεκλογικό αγώνα, οι πολίτες αξιολόγησαν θετικά τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας.

Και ευθύνης, καθώς έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια αποφασιστικότητα για το καλό των πολιτών και του τόπου μας. Θα εργαστούμε όλοι μαζί. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης που στάθηκαν δίπλα μας και έδωσαν έναν έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που εργάστηκαν ακούραστα μέχρι την τελική νίκη. Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη!»

Από την πλευρά του, χθες το μεσημέρι, με δήλωσή του, ο κ. Τοψίδης αναφέρει:
«Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που τίμησαν με τη ψήφο τους την Περιφερειακή Σύνθεση στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Το υψηλό ποσοστό που έλαβε η παράταξή μας, δικαιώνει τον αγώνα που δώσαμε όλους αυτούς τους μήνες. Έντιμα και καθαρά, με αξιοπρέπεια και ήθος. Χωρίς κομματικούς μηχανισμούς και με μοναδικό γνώμονα την αλλαγή πορείας στην Περιφέρειά μας.

Σεβόμενοι το εκλογικό αποτέλεσμα και την εντολή των πολιτών για ισχυρή εκπροσώπηση στη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όλοι μαζί, ενωμένοι, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας.

Τέλος, συγχαίρω τον κ. Μέτιο για την εκλογή του και εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει».

Ο Χρήστος Μέτιος θα είναι και για τα επόμενα 4 χρόνια Περιφερειάρχης ΑΜΥΘ . Στην φωτο οι συνεργάτες του στον ΈΒρο

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο