Το πιο γλυκό τραγούδι του καλοκαιριού.. έρχεται από τον Έβρο

Η Αναστασία Σερμπέζη με τις μικρούλες Κυριακή και Πασχαλίνα Μαστοροπούλου τραγουδούν το πιο γλυκό, ανέμελο, αθώο, ρομαντικό τραγούδι του καλοκαιριού γεμάτο φως, θάλασσα, Αύγουστο και βέβαια Ελλάδα.

Από μία σχολική άσκηση του Δημοτικού Σχολείου και ένα ποίημα της μικρής Κυριακής, βήμα βήμα και με πολύ αγάπη και μεράκι δημιουργήθηκε το τραγούδι «μια Κυριακή του Αυγούστου» σε στίχους Διονύση και Κυριακής Μαστοροπούλου και μουσική Διονύση Μαστορόπουλου και Μπάμπη Χαραλαμπίδη.

Ο μαέστρος Μπάμπης Χαραλαμπίδης ενορχήστρωσε την όλη προσπάθεια με πραγματικά ρομαντικούς ήχους και μουσική που σε ταξιδεύουν στην Ελλάδα που αγαπάμε.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Αντωνάτος έβαλε την υπογραφή του στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού κάνοντας μία σύνθεση πλάνων με χρώματα, αέρινες σκηνές, ήχους και μυρωδιές του καλοκαιριού.

Και το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό καθώς βλέποντας το βίντεο κλιπ του τραγουδιού βρίσκεσαι μέσα στο ελληνικό καλοκαίρι, αισθάνεσαι τον Αύγουστο, ζεις την Ελλάδα.

«.. εγώ σου είπα Αύγουστος και συ είπες Ελλάδα!»

Δείτε το βίντεο κλιπ :

«Μεσόγειος» …

Πριν από ένα περίπου χρόνο με το γεμάτο νοήματα τραγούδι «Μεσόγειος» με την ιδιαίτερη μελωδία παρουσιάστηκε η αγωνία, η προσπάθεια, η δύναμη και η ελπίδα των γονιών και κυρίως των παιδιών που χτυπήθηκαν από τους πολέμους.

Η ερμηνεία είναι του Στέλιου Βραχιόλογλου και της μικρής Κυριακής Μαστοροπούλου (8 ετών) που συγκλονίζει, σε μουσική του Στέλιου Βραχιόλογλου και στίχους του Διονύση Μαστορόπουλου.

Μέσα από το τραγούδι – η απήχηση του οποίου ήταν μεγάλη – επιχειρήθηκε η ευαισθητοποίηση του δυτικού κόσμου που απλά παρακολουθεί τις καταστροφές και τους κυνηγημένους από τους πολέμους γονείς με τα  παιδιά τους, χωρίς να αντιδρά.

Στη φράση του τραγουδιού «..για να μείνουμε παιδιά» αποτυπώνεται η προσδοκία που πρέπει να γίνει συνείδηση σε κάθε ενήλικα, σε κάθε γονιού, σε κάθε ηγέτη που έχει την τύχη ή την ατυχία να παίρνει αποφάσεις για τις ζωές των ανθρώπων. Δεν έχω μέλλον και ελπίδα για το μέλλον, το μεγάλο στοίχημα.

Δείτε το βίντεο κλιπ :

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο

error: