Βαταμιδης

Τι θέτει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Αν. Μακεδονίας και Θράκης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

Θέσεις εργασίας καλοπληρωμένες και σε καμία περίπτωση μισθούς Βουλγαρίας, θέλουν τα μέλη του δικτύου Συνδέσμων Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τους υπαλλήλους τους. Σε αυτό το αίτημα, ουσιαστικά για αξιοπρέπεια των εργαζομένων και μακροημέρευση των επιχειρήσεών τους, χρειάζονται, όπως λένε, σύμμαχο την πολιτεία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στην κορυφή της λίστας με τις επόμενες κινήσεις τους, είναι η επίτευξη μίας συνάντησης με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος των Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Ξάνθης, Έλενα Ροφαέλα, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του ΣΕΒ, σημείωσε πως κάποια από τα 17 θέματα που τέθηκαν υπ’ όψιν του ΣΕΒ είναι η έλλειψη υποδομών, η επιδότηση του κόστους εργασίας, τα δάνεια των επιχειρήσεωνμε την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και ο σχεδιασμός του, καθώς τα ειδικά κίνητρα που είναι απαραίτητα για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στα σύνορα, καθώς οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές των γειτονικών χωρών, έχουν κάνει πολλές επιχειρήσεις να μετακινηθούν προς τα κει.

«Εμείς θέλουμε θέσεις εργασίας καλοπληρωμένες και δεν επιθυμούμε μισθούς Βουλγαρίας. Με την λειτουργία των Γραφείων του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, -ΟΒΙ- που ήδη εγκαινιάστηκαν στην Ξάνθη και αυτών που θα εγκαινιασθούν στην Κομοτηνή, το ερχόμενο Φθινόπωρο, θέλουμε τις νέες ιδέες, καινοτόμα προϊόντα, τη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με τα ανάλογα τμήματα του ΔΠΘ.

Θέλουμε οι Βιομηχανικές περιοχές να γεμίσουν από σύγχρονες επιχειρήσεις, που θα παράγουν καινοτόμα προϊόντα και που θα υποστηρίζονται με νέες πατέντες και ευρεσιτεχνίες των νέων ανθρώπων. Αυτή άλλωστε είναι και το αντικείμενο του γραφείου του ΟΒΙ σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Να επισημάνω βέβαια πως αν και δεν έχουν γίνει τα εγκαίνια του γραφείου στην Κομοτηνή, το γραφείο λειτουργεί και εξυπηρετεί, όσους ενδιαφέρονται να μοιρασθούν το όραμά τους για την δική τους επιχείρηση», υποστήριξε η κ. Ροφαέλα.

Η κάθοδος προς την Αθήνα στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη του Συνδέσμου Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών ΑΜ-Θ, θα γίνει με την πρώτη ευκαιρία.

Όπως τόνισε η κ. Ροφαέλα, από τις πρόσφατες επισκέψεις του κ. Γεωργιάδη στην προεκλογική περίοδο, ήδη γνωρίζει την καυτή ατζέντα των θεμάτων των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, από τις κατατοπιστικές ενημερώσεις που προηγήθηκαν και αναμένουν αποφάσεις που θα στηρίξουν το μέλλον των επιχειρήσεων τους.

K.H.

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο