Τέλη του μήνα οι ανακοινώσεις για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια ΑΜΘ

«Ο κ. Κατσιμίγας είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον άνθρωπος» αναφέρει το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Κώστας Κυργιαλάνης – «Η συμμετοχή με πολλή χαρά του κ. Μιχαηλίδη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία», ένας από τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον στηρίξει ξανά για το Δήμο Αλεξανδρούπολης

Της Κικής Ηπειρώτου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, αναφορικά με τα πρόσωπα και τα ψηφοδέλτια που θα στηρίξει το κόμμα, τόσο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και στους Δήμους. Όπως δηλώνει το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Κυριαλάνης, ο νέος εκλογικός νόμος δεν επικεντρώνει στα πρόσωπα που θα είναι επικεφαλής στα ψηφοδέλτια, αλλά δίνει βαρύτητα στα όργανα, στα περιφερειακά ή δημοτικά συμβούλια. «O‘δήμαρχος-αφέντης’ είναι μία έννοια που δεν υπάρχει πια. Ο νέος νόμος επιβάλλει τις συνεργασίες και διευρυμένα ψηφοδέλτια… Πρέπει λοιπόν να δούμε με ποια προγράμματα, με ποιο σχέδιο και προς ποια κατεύθυνση θα πάμε, ώστε πολλές δυνάμεις, όμορες δυνάμεις να συνεργαστούν για την επόμενη μέρα», σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως «βάσει αυτών, γίνονται διεργασίες και στο ΣΥΡΙΖΑ, σε διαφορετική πλέον κατεύθυνση. Δεν αναζητούμε τον «σωτήρα» υποψήφιοπεριφερειάρχη, αλλά ένα πρόσωπο που θα μπορέσει να συμβάλλει θετικά στο να ανοίξει ένας διάλογος με τις δυνάμεις του δημοκρατικού χώρου», αποκλείοντας, φυσικά, οποιαδήποτε έκφραση εθνικιστική και ρατσιστική.
Ερωτηθείς για την έντονη φημολογία που υπάρχει γύρω από το όνομα του Κώστα Κατσιμίγα, μηχανικού στο επάγγελμα και εκτελεστικού γραμματέα στην περιφέρεια ΑΜΘ επί θητείας Γιαννακίδη, ο κ. Κυριαλάνης υπογράμμισε: «Ο κ. Κατσιμίγας είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων άνθρωπος, έχει μία πολύ συγκεκριμένη διαδρομή, ιδιαίτερα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει την κουλτούρα των συνεργασιών, μέσα από αυτή τη λογικήλειτούργησετο προηγούμενο διάστημα… Έχειπάραπολλάσυγκεκριμέναχαρακτηριστικά, που καλύπτουν αυτά τα κριτήρια που θέσαμε, πέραναυτού όμως δεν έχει προχωρήσει κάτι ιδιαίτερο».
Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως στον ΣΥΡΙΖΑ «συζητάμε και το όνομα του κ. Κατσιμίγα, όχι όμως με τη λογική να δοθεί οποιοδήποτε χρίσμασε οποιοδήποτε πρόσωπο… Εφόσον όμως υπάρξει αυτή ήόποιαάλλη διαθεσιμότητα στην ΑΜΘ, τότε αξιολογώντας τα ευρύτεραπολιτικά χαρακτηριστικά και τις προσωπικές δυνατότητες του καθένα,μπορεί να υπάρξει συμμετοχή μας και στήριξη». Σημείωσε ακόμη πως τέλη Οκτωβρίου, με αρχές Νοεμβρίου, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για την περιφέρεια και περίπου στο ίδιο διάστημα για τους Δήμους.
Αναφορικά με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο κ. Κυριαλάνης τόνισε πως δεν θα υπάρξει εκ νέου στήριξη στην υποψηφιότητα του Παύλου Μιχαηλίδη. «Αυτό είναι αποκλεισμένο εδώ και πολύ καιρό… Δεν το συζητάμε καθόλου», ενώ ερωτηθείς για τους λόγους που χάλασε αυτή η συνεργασία, ανάφερε, ως παράδειγμα, «τη συμμετοχή με πολλήχαρά του κ. Μιχαηλίδη στο συλλαλητήριο για το μακεδονικό, που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, με τις σχετικές φωτογραφίες… Αυτό και μόνο αποκλείει κάθε περίπτωση συνύπαρξης. Βεβαίως, είχε σπάσει το γυαλί και νωρίτερα. Άλλωστε ούτε ο κ. Μιχαηλίδης θέλει να έχει συνεργασία μαζί μας»
Τέλος, αναφορικά με το γενικότερο κλίμα που υπάρχει στον Έβρο για την κυβέρνηση, σημείωσε πως ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο εκτιμά πως υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον, αφού υπάρχουν προοπτικές που ανοίγονται μετά το τέλος των μνημονίων, χρειάζεται όμως χρόνος για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα.

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο

error: