Στόχοι και προτεραιότητες της ΑΝΑΣΑ στην ανοιχτή εκδήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Παύλου Μιχαηλίδη

Της Κικής Ηπειρώτου

Με σύνθημα «Σχεδιάζουμε τον Δήμο μας όπως θέλουμε να τον ζήσουμε», σε ανοιχτή εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο το πρωί της Κυριακής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του, παρουσιάζοντας παράλληλα τους δέκα βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του.

Μετά από περίπου 5 χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και με διαρκή παρουσία και επαφή με την τοπική κοινωνία, ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ», ενός συνδυασμού ανεξάρτητου, χωρίς αποκλεισμούς και κομματικές ταυτότητες, όπως είπε, κράτησε χαμηλούς τόνους απέναντι στη νυν δημοτική αρχή, «δεν θα μηδενίσουμε το έργο  κανενός», είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα ειλικρινές και ρεαλιστικό.

Την εκδήλωση προλόγισε ο υποναύαρχος ε.α. και πρώην λιμενάρχης Νίκος Παπανικολόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο εκλογικό νόμο και στις ευκαιρίες, αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργεί, όπως και στα ζητήματα του λιμανιού με τις χαμένες ευκαιρίες, αλλά και τις προοπτικές. Από την πλευρά του, ο ιστορικός- συγγραφέας Θεόδωρος Ορδουμποζάνης, έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία για την Αλεξανδρούπολη της δεκαετίας του ’60, όπου κυκλοφορούσαν στους δρόμους μόνο 300 αυτοκίνητα, ενώ σήμερα έχουμε φτάσει τις 20.000! όσο για τον προϋπολογισμό του Δήμου, αυτός τότε ήταν 27.000 ευρώ ενώ σήμερα 76 εκ ευρώ, δηλαδή τότε αντιστοιχούσε 1,5 ευρώ ανά κάτοικο και σήμερα 1.050. Παράλληλα, μέσα από φωτογραφικό υλικό, παρουσίασε μια αντιπαραβολή του κέντρου της πόλης τότε και σήμερα.

Ο κ. Μιχαηλίδης μίλησε για τις προτεραιότητες και τους δέκα  βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και τον τρόπο λήψης των αποφάσεων, στο ότι πρέπει να υπάρχει συνέχεια στα σωστά έργα των προηγούμενων δημάρχων, στο γεγονός ότι σχεδιάζει με τους συνεργάτες του έναν δήμο πιο «φιλικό» προς τους πολίτες (προσβασιμότητα, καθαριότητα,κυκλοφοριακό, αδέσποτα), στον στόχο του να μειωθούν οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες, στο κοινωνικό πρόσωπο του δήμου, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στην εκπαίδευση, σε θέματα ανάπτυξης και θέσεων εργασίας,σε θέματα χωροταξίας και περιβάλλοντος και τέλος στον τρόπο διοίκησης του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε πως εφόσον ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα για τοπικά δημοψηφίσματα για μεγάλα θέματα του τόπου, θα μπορούσε να γίνει συζήτηση για την περίπτωση ενός δημοψηφίσματος, για παράδειγμα για τον LNG, όπου υπάρχει μεγάλος προβληματισμός, αν και, όπως τόνισε, «είμαστε υπέρ των επενδύσεων, ωστόσο υπάρχουν θέματα που δεν τα έχουμε αγγίξει ακόμη και  αυτό προκαλεί προβληματισμό». Γ

Για τον αντικαπνιστικό νόμο σημείωσε πως ο δήμος σε συνεργασία και διάλογο με τους φορείς θα πρέπει να δώσει πρώτος το καλό παράδειγμα και σταδιακά να αρχίσει να εφαρμόζεται η απαγόρευση και στην περιοχή μας. Για την ΚΥΔΕΠ σημείωσε πως η πολεοδόμησή της θα είναι μία από τις πρώτες εντολές που θα δώσει ώστε να λειτουργήσει η περιοχή ως συγκοινωνιακός κόμβος. Για το δημοτικό  θέατρο Αλεξανδρούπολης σημείωσε πως δεν  νοείται να  είναι σε αυτή την κατάσταση και θα πρέπει άμεσα να εκσυγχρονιστεί και να ανακαινιστεί, ενώ για την γιορτή κρασιού επισήμανε πως πρέπει να μεταφερθεί μέσα στην πόλη και να γίνει πιο σύγχρονη, με βάση την ΕΠΟΦΕ. Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις ανέφερε πως χρήζουν σημαντικών βελτιώσεων, ενώ πρότεινε στο χώρο του πεδίου βολής «Αετός» να γίνει ένα πανθρακικό αθλητικό και ψυχαγωγικό κέντρο. Τα ΚΑΠΗ θα πρέπει επίσης να περάσουν σε μία νέα εποχή, ενώ για τους άπορους συνδημότες μας, πρότεινε τη συνεργασία του Πολυκοινωνικού του Δήμου με καταστήματα της πόλης, ώστε να προμηθεύονται οι άνθρωποι αυτοί είδη που έχουν πραγματικά ανάγκη κάθε φορά. Βασικός στόχος θα είναι επίσης η δημιουργία ενός Κέντρου Δημιουργγικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία, βάζοντας ψηλά τον πήχη για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της καθημερινότητας όλων των πολιτών.

Ανάμεσα σε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ήταν ο αντιπρύτανης του Δ.Π.Θ. κ.Σανδαλτζόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ.Τοψίδης, πρώην αντιδήμαρχοι και εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, καθηγητές πανεπιστημίου του Δ.Π.Θ.,θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι συλλόγων, πλήθος επιχειρηματιών,εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου, υποστηρικτές και φίλοι του συνδυασμού.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και οι πρώτοι 25 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Οι 10 βασικοί άξονες του προγράμματος της παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α

  1. Επαναφορά της ομαλότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο κάτι στο οποίο θα βοηθήσει και ο «Κλεισθένης».
  2. Επαναφορά του τρόπου λήψης αποφάσεων, τέλος στις απευθείας αναθέσεις, διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων.
  3. Αναγνώριση έργου προηγούμενων δημοτικών αρχών, καθώς το έργο που έχει ξεκινήσει δεν πρέπει να σταματήσει, τουναντίον να συνεχιστεί τιμώντας τη δουλειά που έκαναν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές.
  4. Να γίνει ο Δήμος βιώσιμος και φιλικός για όλους σε θέματα της καθημερινότητας των πολιτών (προσβασιμότητα, καθαριότητα, κυκλοφοριακό, πάρκινγκ, αδέσποτα κλπ).
  5. Πολιτική Προστασία και πρόληψη καταστροφών.
  6. Κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου με επιπλέον στήριξη στα ΚΑΠΗ, δημιουργία ΚΔΑΠ ΑμεΑ κ.α.
  7. Στήριξη της Νεολαίας με την ενίσχυση πολιτιστικών δράσεων και την κατασκευή σχολείων.
  8. Ανάπτυξη με έμφαση στον τουρισμό.
  9. Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και επίσπευση διαδικασιών κατάρτισης ειδικά για την περιοχή της Νέας Χηλής που έχει καθυστερήσει πολύ.
  10. Αλλαγή στον τρόπο Διοίκησης του Δήμου.

 

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο

error: