Σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης οι ακτινοθεραπείες των καρκινοπαθών της ΑΜΘ

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα χρειαστεί να απευθύνονται για τις πολύτιμες ακτινοθεραπείες τους οι καρκινοπαθείς από όλη τη Θράκη που σήμερα εξυπηρετούνται από το πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σε λίγους μήνες, ο παλιός γραμμικός επιταχυντής θα αποσυρθεί, προκειμένου να εγκατασταθεί στη θέση του το νέο σύγχρονο μηχάνημα που δώρισε στο νοσοκομείο το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μετά από μία πολύ απαιτητική διαδικασία, με προσλήψεις και εκπαίδευση προσωπικού, η διοίκηση του ΠΓΝΑ κατάφερε να λάβει το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της δωρεάς, καλύπτοντας όλες τις προϋποθέσεις που είχε θέσει το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έτσι, εκτιμάται ότι σε περίπου 2 μήνες, θα ξεκινήσει η εγκατάσταση του μηχανήματος, μία αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, ενώ θα ακολουθήσει για κάποιο διάστημα και η δοκιμαστική του λειτουργία και εκπαίδευση του προσωπικού.

Συνολικά, η όλη διαδικασία υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει από το Μάιο ως το Σεπτέμβριο, χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι καρκινοπαθείς της περιοχής δεν θα μπορούν να κάνουν τις ακτινοθεραπείες τους στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Προσπαθώντας να βρει μία λύση, η διοίκηση του ΠΓΝΑ βρίσκεται σε συνεννόηση με νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υπάρξει ένας προγραμματισμός και να μπορούν οι καρκινοπαθείς της περιοχής μας να μεταβαίνουν στη συμπρωτεύουσα για τις θεραπείες τους.

Ο σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων νομού Έβρου «ΣυνεχίΖΩ» έχει καταθέσει σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τόσο προς την διοίκηση του νοσοκομείου όσο και προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τασούλα Σπυρίδου σημείωσε πως, ζητά ωστόσο να υπάρξει καλή συνεννόηση και προγραμματισμός με τα νοσοκομεία, για να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία των ασθενών και μέριμνα προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα, ειδικά για τη διαμονή τους.

«Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλη λύση από τη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη για όσο διάστημα χρειαστεί. Αυτό που ζητάμε είναι να υπάρξει πολύ καλός προγραμματισμός και συνεννόηση μεταξύ των νοσοκομείων, ώστε να εξυπηρετείται άμεσα και χωρίς προβλήματα ο κόσμος που θα πηγαίνει ως τη Θεσσαλονίκη για τις  θεραπείες του. Θα πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία. Επίσης, θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια και συνεννόηση με ξενοδοχεία και χώρους φιλοξενίας, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους», τόνισε η κα Σπυρίδου.

Τασούλα Σπυρίδου : αντιπρόεδρος του Συλλόγου καρκινοπαθών και φίλων νομού Έβρου «ΣυνεχίΖΩ»

«το ιδεατό θα ήταν να εγκατασταθεί ένας δεύτερος μικρός γραμμικός επιταχυντής, ωστόσο το κόστος του είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί να καλυφθεί στην παρούσα φάση. Η μετάβαση των καρκινοπαθών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως είναι μονόδρομος»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr