Σαμοθράκη: Χανός στηρίζει Γαλατούμο, πώς απαντά ο Βίτσας

Εξελίξεις και έντονες διεργασίες είναι σε εξέλιξη στη Σαμοθράκη ενόψει του δευτέρου γύρου, εκεί όπου θα αναμετρηθούν ο νυν Δήμαρχος Αθανάσιος Βίτσας και ο πρώην αντιδήμαρχός του Νίκος Γαλατούμος.

Χθες νωρίς το πρωί,  ο Γιώργος Χανός που με την παράταξη «Σαμοθράκη 2020» έκοψε τρίτος το νήμα της εκλογικής κούρσας ανακοίνωσε ότι στον β’ γύρο στηρίζει τον Νίκο Γαλατούμο και την παράταξη «Ενωτικό Κίνημα Σαμοθράκης».

Ο κος Χανός ανακοίνωσε την πρόθεσή του για στήριξη προς τον κο Γαλατούμο με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Σας γνωρίζουμε ότι η παράταξη μας «Σαμοθράκη 2020» στηρίζει το Ενωτικό Κίνημα Σαμοθράκης στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 2/6/2019.
Γιώργος. Μ. Χανός»

Σε ανάρτησή του την Δευτέρα, ο κος Χανός είχε αναφέρει τα εξής: Τελείωσαν και οι εκλογές για την νήσο Σαμοθράκη. Η παράταξη μας βγήκε τρίτη. Να δώσουμε συγχαρητήρια, όπως συνηθίζεται στους δυο πρώτους
Εμείς, πιστεύω, ότι κάναμε το καθήκον μας απέναντι στην ιστορία του νησιού. Φάνηκε ότι ο λαός της Σαμοθράκης χρειάζεται αυτούς που ψήφισε κατά πλειοψηφία. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο προσωπικό. Η δε προσωπική μου στάση θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες Η ζωή συνεχίζεται και πάλι και θέλω να ευχαριστήσω όσους με αυταπάρνηση απέναντι σε θεούς και δαίμονες της σύγχρονης πολιτικής, επέλεξαν την αξιοπρέπεια με την συνείδηση τους καθαρή που και αυτό έχει σήμερα ιδιαίτερη αξία
Σε λίγες μέρες θα βγει ο νέος Δήμαρχος πάλι από την ψήφο αυτού του λαού. Αυτές τις μέρες θα γίνει αυτό που δεν έγινε τόσο καιρό;; δηλαδή η κατανόηση ότι η Σαμοθράκη πρέπει να είναι ενωμένη; Όχι μόνο στα λόγια και τις δήθεν συμφωνίες, αλλά στην ουσιαστική σύγκλιση με μοναδικό γνώμονα την αυριανή ανάπτυξη της Σαμοθράκης
Οψόμεθα

Απάντηση – σχόλιο Βίτσα

Χθες το μεσημέρι, ο Δήμαρχος κι εκ νέου υποψήφιος κος Βίτσας δημοσιοποίησε τη δική του απάντηση, σε έντονο ύφος

«ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
(υποστήριξη κου Χανού στον κο Γαλατούμο)

Πριν πέντε χρόνια, η κατά κοινή ομολογία, ανάγκη του τόπου μας, να ανανεώσει τις πολιτικές δυνάμεις του προς μια νέα προσέγγιση των τοπικών ζητημάτων, γέννησε την παράταξή μας, που εμπιστεύτηκε η Σαμοθράκη και όλα αυτά τα χρόνια αθόρυβα, συστηματικά και με σκληρή δουλειά χαράξαμε μια καθαρή πορεία για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο μας, μακριά από προσωπικές υποσχέσεις, μοιράσματα τίτλων, ξεπλήρωμα υποχρεώσεων, που μας έφεραν σε ρήξεις και συγκρούσεις με κατεστημένες συνήθειες.
Για άλλη μια φορά ο λαός της Σαμοθράκης καλείται να επιλέξει για το μέλλον του τόπου.
Πιστεύουμε με όλη την δύναμη της ψυχή μας ότι η Σαμοθράκη θα βροντοφωνάξει ΟΧΙ στις ετερόκλητες δυνάμεις που συνασπίζονται γύρω από αντίρροπες κατευθύνσεις, εκμεταλλευόμενοι προσωπικές φιλοδοξίες, εμπάθειες και σκοτεινές συμφωνίες που υπονομεύουν την εξέλιξη του τόπου μας.
Είμαστε βέβαιοι ότι η ορθή κρίση σας δεν θα επιτρέψει εξωθεσμικούς παράγοντες να διοικήσουν τον τόπο μας, οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για μπει τέρμα στις παθογένειες του παρελθόντος που τορπίλισαν τις απεγνωσμένες προσπάθειες του να βρει το δρόμο του.
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για σπατάλη δυνάμεων σε αποτελέσματα μη αντάξια των κόπων μας. Σας καλούμε να συνταχθείτε σ’ αυτή την πορεία.

θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση».

Όπως καταλαβαίνετε, η μάχη στο Δήμο Σαμοθράκης για το ποιος θα αναδειχθεί Δήμαρχος έχει φουντώσει για τα καλά

Γ.Π.

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο