Έβρος Πολιτισμός

Ραντεβού στην παραλία δίνουν οι φίλοι του βιβλίου

Για άλλη μία χρονιά, η παραλιακή οδός της Αλεξανδρούπολης θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και αναφοράς για τους βιβλιόφιλους κατοίκους και επισκέπτες. Η 26η έκθεση βιβλίου θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 15 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου.

Πρόκειται για τον μακροβιότερο πολιτιστικό θερμό της Αλεξανδρούπολης που τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται και λειτουργεί υπό την φροντίδα των τοπικών βιβλιοπωλών, με τη στήριξη τόσο των φορέων της περιοχής, αλλά και του κόσμου που κάθε φορά το αγκαλιάζει με θέρμη. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την πτώση των πωλήσεων, το βιβλίο δεν θεωρήθηκε ποτέ από τους λάτρεις του ως ένα ‘είδος πολυτελείας’. Σε αυτή την παραδοχή βασίστηκαν και βασίζονται οι βιβλιοπώλες της Αλεξανδρούπολης που κάθε χρόνο δίνουν το παρόν και γεμίζουν τα περίπτερα της έκθεσης, ενός θεσμού που, αποδεδειγμένα και παρά τα σκαμπανεβάσματα, αντέχει στον χρόνο και την κρίση.

Η 26η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης, θα λειτουργεί καθημερινά από το Σάββατο 15 έως την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 και ώρες 20:00 έως 24:00.

Την έκθεση διοργανώνουν τα βιβλιοπωλεία της πόλης, η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.), με τις παράλληλες δράσεις που και φέτος θα πραγματοποιήσει. Η διοργάνωση έχει την ενεργό Υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητηρίου Έβρου.

Παράλληλες εκδηλώσεις

■ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ _ ώρα 21:30
Θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. «ΒρΑβευση ΕΒΡΙΤΗ ΣυγγραφΕα». Πρόκειται για μια εκδήλωση που αποτελεί θεσμό του φορέα και λαμβάνει χώρα πάντα στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου της Αλεξανδρούπολης. Έως τώρα έχουν τιμηθεί οι κ.κ. Απόστολος Ευθυμιάδης, Γεώργιος Παναγιώτου, Θεόδωρος Κυρκούδης, Μιχάλης Πατέλης, Αθανάσιος Γουρίδης και Θεοφάνης Μαλκίδης.
Φέτος θα τιμηθεί ο κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ εκπαιδευτικός-νομικός, για τη σημαντική συνεισφορά του στην τοπική βιβλιογραφία της Θράκης.

■ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ όλο το 9ήμερο και ώρες 20:00-24:00 στο περίπτερο της ΕΠΟΦΕ ο επισκέπτης θα μπορεί:
να ανακαλύψει πάρα πολλά ενδιαφέροντα και σπάνια βιβλΙα από την πλούσια βιβλιοθήκη της Ε.ΠΟ.Φ.Ε., καθώς και
να επισκεφθεί την οργανωμένη Εκθεση ΕβριτΩν ΚαλλιτεχνΩν (Ζωγραφική, Χειροποίητο Κόσμημα, Κεραμική, Χειροποίητη Κούκλα κ.α.).

■ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΔιαβΑζω, ΔωρΙζω και ΣΩζω μια ΒιβλιοθΗκη»: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ όλο το 9ήμερο και ώρες 20:00-24:00 στο περίπτερο της ΕΠΟΦΕ, συνεχίζεται η δράση με την οποία καλούνται όλοι να φέρουν όσα βιβλία έχουν διαβάσει και επιθυμούν να τα δωρίσουν, ώστε η ΕΠΟΦΕ να τα χαρίσει με τη σειρά της σε μία βιβλιοθήκη που πραγματικά έχει ανάγκη εμπλουτισμού

Σχετικά με τον συντάκτη

Η Γνωμη

Η Γνωμη

Γράψτε ένα σχόλιο

error: