Έβρος Κοινωνία Παιδεία

Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία του Έβρου με τον καθιερωμένο αγιασμό παρουσία αρχών και φορέων του τόπου

Μοιράστηκαν τα βιβλία και από σήμερα ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα. Χωρίς ιδιαίτερα κενά εκπαιδευτικών φέτος, εκτός από την ειδικότητα της ειδικής αγωγής

Της Κικής Ηπειρώτου

Στις σχολικές αυλές και στις τάξεις τους επέστρεψαν χθες οι μαθητές όλου του Έβρου, για τον καθιερωμένο αγιασμό και το μοίρασμα των βιβλίων. Από σήμερα, ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα, δίχως να υπάρχουν ιδιαίτερα κενά εκπαιδευτικών, με εξαίρεση τον τομέα της ειδικής αγωγής.

Από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Αλεξανδρούπολη δεν έλειψαν οι φορείς του τόπου, με επίκεντρο το σχολικό συγκρότημα των Γυμνασίων, όπου τελέστηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη κ Ανθιμο.  Παρόντες επίσης ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καϊσας, ο προϊστάμενος της β’ βάθμιας Στέργιος Αποστολακούδης κ.ά.

Ό  Μητροπολίτης μας ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά καλή χρονιά και καλή πρόοδο στα μαθήματά τους και στους καθηγητές τους υπομονή και καλή διάθεση να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στα παιδιά. Ευχές έδωσαν στους μαθητές ο Προϊστάμενος της Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως του Νομού μας κ. Αποστολακούδης, όπως και οι τοπικοί πολιτικοί άρχοντες.

Τοποθέτηση 140 αναπληρωτών για σχολικές μονάδες του Έβρου

Σε ό,τι αφορά στα κενά των εκπαιδευτικών, υπενθυμίζεται πως στις 4 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία τοποθέτησης 140 αναπληρωτών για σχολικές μονάδες του Έβρου, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε γενική και ειδική αγωγή. Ωστόσο, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, υπάρχουν ακόμα αρκετά κενά στην ειδική αγωγή, ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα, με τον δεύτερο κύκλο προσλήψεων αναπληρωτών. Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει πως σχεδόν το σύνολο των κενών σε εκπαιδευτικούς έχει καλυφθεί, καθώς για πρώτη φορά φέτος τοποθετήθηκε εγκαίρως πολύ μεγάλος αριθμός αναπληρωτών.
1258 «πρωτάκια» στα δημοτικά του Έβρου 
Σύμφωνα μς την ΕΡΤ Ορεστιάδας, 1258 «πρωτάκια» σε όλο τον Έβρο πέρασαν σήμερα για πρώτη φορά τις εισόδους των δημοτικών σχολείων του νομού. Πενήντα ένα δημοτικά σχολεία, δύο Ειδικά, που λειτουργούν σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη, και 11 μειονοτικά που υπάρχουν στον Έβρο, άνοιξαν σήμερα και υποδέχθηκαν τους μαθητές της Α’βάθμιας Εκπαίδευσης. Έναρξη σχολικής χρονιάς και για τα 69 νηπιαγωγεία που λειτουργούν στον Έβρο, όπως και για το μοναδικό ειδικό νηπιαγωγείο που υπάρχει στον νομό, αυτό της Αλεξανδρούπολης.
7.485 μαθητές στα σχολεία της Β’βάθμιας 
Όσον αφορά τη Β’βάθμια Εκπαίδευση, στα 50 Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ και Ειδικά Γυμνάσια του Έβρου προσήλθαν σήμερα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, 7.485 μαθητές, σημειώνει η ΕΡΤ.

Σχετικά με τον συντάκτη

Γιώργος Πανταζίδης

Γιώργος Πανταζίδης

Γράψτε ένα σχόλιο

error: