Πρώτα «σύννεφα» στο Δήμο Διδυμοτείχου… Αποχώρηση και η απάντηση του κ. Χατζηγιάννογλου

Της Κικής Ηπειρώτου

 Την απόφασή του να αποχωρήσει από τον συνδυασμό «Απ’ την αρχή», του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και να πορευθεί στο νέο δημοτικό συμβούλιο, από 1η Σεπτεμβρίου, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, ανακοίνωσε με μία μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook ο Γιάννης Σαρσάκης, υπό τον εύγλωττο τίτλο «Απ’ την αρχή, ναι, αλλά με αρχές». «Ουδείς αναντικατάστατος», απαντά, μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηγιάννογλου.

Ο κ. Σαρσάκης, στην ανάρτησή του, σημειώνει πως από την αρχή είχε ζητήσει από τον κ. Χατζηγιάννογλου, να του εγγυηθεί ότι «στον συνδυασμό δεν θα ενταχθεί είτε άμεσα είτε έμμεσα, οτιδήποτε που θα αφορά το «παλιό», (πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και γενικώς πρόσωπα που άσκησαν εξουσία και συνέδραμαν στην οπισθοδρόμηση του Δήμου μας). Αυτό φυσικά δεν ήταν απαίτηση από μέρους μου, ήταν απλώς μια αυτονόητη εξήγηση για να γνωρίσω τις προθέσεις του και να κατανοήσω ότι όντως πάμε για ένα νέο ξεκίνημα με νέα και άφθαρτα πρόσωπα, όπου όλοι μαζί θα συζητάμε και θα αποφασίζουμε για τις ενέργειες του νέου συνδυασμού. Η απάντηση που έλαβα ήταν θετική, και ότι πάμε για κάτι νέο, άφθαρτο κι ελπιδοφόρο».

Ο ίδιος αναφέρεται ακόμη, σε έναν «στενό πυρήνα συμβούλων από ανθρώπους, οι οποίοι όπως έλεγαν γνώριζαν από εκλογές και στην ουσία ανέλαβαν και το επικοινωνιακό κομμάτι του συνδυασμού», από την πλευρά του οποίος, ο κ. Σαρσάκης εντόπισε στην πορεία «λάθη και παραλείψεις», με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, μία ανάρτηση στο διαδίκτυο, με ένα από τα συνθήματα του προεκλογικού αγώνα, το οποίο θέλοντας να τονίσει τα χρόνια που χάθηκαν και στην ουσία έφεραν πολύ πίσω τον Δήμο Διδυμοτείχου, εστίαζε μόνο στα 17 χρόνια, όπου διοίκησαν οι κύριοι Τοκαμάνης και Πατσουρίδης.  Σε συνάντηση του συνδυασμού, ο κ. Σαρσάκης εξέφρασε την άποψη ότι με αυτή την τακτική ίσως κάποιοι θεωρήσουν ότι δίδεται «συγχωροχάρτι» στον πρώην Δήμαρχο Ευάγγελο Παπατσαρούχα, ο οποίος, την ημέρα εκλογής του κ. Χατζηγιάννογλου, συμμετείχε στους πανηγυρισμούς στο κέντρο της πόλης, προβαίνοντας σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρει ο κ. Σαρσάκης, «η απάντηση που έλαβα από τον κοΧατζηγιάννογλου είναι ότι εστιάζουμε στα 17 χρόνια, διότι με αυτούς τους δύο (κουςΤοκαμάνη και Πατσουρίδη) θα αντιπαρατεθούμε στις εκλογές. Βεβαίως και δεν πείσθηκα, καθώς το αν θέλαμε να προσδιορίσουμε χρονικά τα χαμένα χρόνια θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε φράσεις όπως «τα προηγούμενα χρόνια», «τις τελευταίες δεκαετίες» κλπ.», ενώ συνεχίζει, υπογραμμίζοντας : «Εκείνο το βράδυ, παρουσία του κουΧατζηγιάννογλου αλλά και άλλων υποψηφίων συμβούλων και συνεργατών, τόνισα μετ’ επιτάσεως ότι πρέπει να προσέξουμε πολύ και να μη δώσουμε δικαιώματα να μας χαρακτηρίσουν είτε του «Παπατσαρούχα» είτε του «ΠΑΣΟΚ», εν τη ρύμη του λόγου μου, είπα ότι εάν έχουν παρθεί αποφάσεις για συνεργασία με τον κο Παπατσαρούχα, και αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα (τα οποία κατείχαν θέσεις στον Δήμο παλαιότερα) για τα οποία είχαμε συμφωνήσει ότι δεν θα ενταχθούν στην προσπάθεια, «πείτε το μου να σηκωθώ και να φύγω». Τότε με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, και για το καλό του συνδυασμού και της προσπάθειας, παρέμεινα και συνέχισα τον αγώνα». Μετά την εκλογική νίκη της 2ας Ιουνίου, ο κ. Σαρσάκης ζήτησε συνάντηση από τον νέο Δήμαρχο, ο οποίος του απάντησε, όπως αναφέρει, ότι «όλα έγιναν καλώς και ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Με τη σειρά μου απάντησα ότι περιμένω να με καλέσει κατ΄ ιδίαν, ώστε να υπάρξει μια τελική εξήγηση περί των θεμάτων, ειδάλλως του εξέφρασα την απόφασή για ανεξαρτητοποίηση. Για να μη προβώ σε βεβιασμένες ενέργειες, περίμενα να περάσει μία βδομάδα από την ημέρα των δεύτερων εκλογών, δίχως να υπάρξει καμία πρόσκληση για συζήτηση από τον κο Χατζηγιάννογλου».

Έτσι, λοιπόν, ο κ. Σαρσάκης θα λειτουργήσει ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, καθώς, όπως αναφέρει, «αν είχα την υπόνοια ότι έλαβα έστω και μία ψήφο, προερχόμενη από τον κεντρικό πυρήνα του συνδυασμού θα είχα την ευθιξία να παραιτηθώ, πράγμα που δεν κάνω, καθώς εισπράττω από τους συνδημότες μου ότι με ψήφισαν και με εμπιστεύθηκαν λόγω των προσπαθειών μου ως ενεργός πολίτης του Διδυμοτείχου», ενώ κλείνει την τοποθέτησή του, ευχόμενος στον κο Χατζηγιάννογλου να πετύχει στο έργο του, «καθώς μία δική του επιτυχημένη διακυβέρνηση θα μας ωφελήσει όλους».

H απάντηση Χατζηγιάννογλου

Μετά την εξέλιξη αυτή, με ένα σύντομο σχόλιο, ο κ. Χατζηγιάννογλου  σημειώνει πως «οι αποφάσεις του συνδυασμού μας θα κινούνται πάντα, με γνώμονα την πλειοψηφία και όχι την μειοψηφία», υπογραμμίζοντας «42 ξεκινήσαμε, 42 θα τερματίσουμε, ουδείς αναντικατάστατος!».

Αναλυτικά: «Με αφορμή την ανάρτηση του κ.  Ιωάννη Σαρσάκη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και την αποχώρηση του από το συνδυασμό μας, θα θέλαμε να θυμίσουμε για ακόμη μία φορά σε όλες και όλους, ταεξής:

Ο συνδυασμός μας συμμετείχε στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, πιστεύοντας στις αρχές της συνεργασίας, της συναίνεσης, της σύγκλισης και της σύνθεσης διαφορετικών απόψεων, μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξαρτησίας από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στις 26 Μαΐου , επιβεβαίωσε αυτή τη λογική και στις 2 Ιουνίου, έδωσε στον συνδυασμό μας την δυνατότητα να πράξει βασιζόμενος στο πνεύμα του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση («Κλεισθένης») και να αναζητήσει συνεργασίες και όχι να τις επιλέξει, μετά και τις εντολές που πήρε από τους Δημότες μας και το εκλογικό αποτέλεσμα που αυτοί διαμόρφωσαν.

Δεν αρνηθήκαμε σε κανέναν την συζήτηση και δεν κρύψαμε από κανέναν (ούτε από τον κ. Σαρσάκη ασφαλώς),  τις όποιες επαφές επιβάλλει η ανάγκη του Δήμου Διδυμοτείχου, να ξεκινήσει «Απ’ την Αρχή»!

Ο δρόμος μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, θα είναι μακρύς … !!!

Οι αποφάσεις του συνδυασμού μας θα κινούνται πάντα, με γνώμονα την πλειοψηφία και όχι την μειοψηφία. Αυτό επιβάλει η παιδεία μας και φυσικά η δημοκρατία!

Την επικοινωνία με όλους και όχι την εμπάθεια με κάποιους.

Το σεβασμό των συνυποψηφίων και όχι τα “χαιρετίσματα” από μακριά.

42 ξεκινήσαμε… 42 θα τερματίσουμε… !!!

Ουδείς αναντικατάστατος…

Θα τα καταφέρουμε !!!»

Κ.Η.

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο

error: