Έβρος

«Πρωταγωνιστής» ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης και αυτό το καλοκαίρι στον δημοφιλή ιστότοπο  TripAdvisor.

Της Κικής Ηπειρώτου

Αδιαμφισβήτητος «πρωταγωνιστής» και αυτό το καλοκαίρι ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης, σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις και τα σχόλια των επισκεπτών, όπως διατυπώθηκαν και φέτος στον δημοφιλή ιστότοπο  TripAdvisor. Αυτή τη φορά, βρήκαμε σχόλια και για το πολυσυζητημένο άγαλμα Anatasis Delta του Κωστή Γεωργίου, αλλά και για το άνθινο ρολόι, λίγο πριν το λιμάνι.

Ορισμένα από τα σχόλια που συγκέντρωσε τους τελευταίους δύο μήνες το σήμα-κατατεθέν της Αλεξανδρούπολης:

-«Ένας φάρος στο κέντρο της πόλης δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Κυριαρχεί στο αστικό τοπίο της Αλεξανδρούπολης, ψηλός και καλοδιατηρημένος, σύμβολο της πόλης και σε συνεχή λειτουργία από το 1880 που κατασκευάστηκε…Το καλύτερο σημείο συνάντησης για παρέες (και μετά καφέ-ποτό-φαγητό στα πολλά στέκια που αναπτύσσονται γύρω του, ειδικά το καλοκαίρι έξω στη μεγάλη πλατεία του Φάρου)».

-«Πολύ ωραίο περιβάλλον. Υπέροχος ο φάρος με κάτι διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει… Σου θυμίζει παλιές εποχές με πολύ ωραίο ανακαινισμένο περιβάλλον. Πολλές δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα παιδιά»

-«Πρέπει να το δείτε. Άλλωστε είναι στη «βόλτα» της παραλιακής που είναι γεμάτη κόσμο κάθε καλοκαίρι!!».

-«Ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης.Μπορεί κάποιος να κάνει την βόλτα του το βραδάκι και να απολαύσει το καφέ ή το φαγητό του. Υπάρχουν πολλά σημεία για διασκέδαση στη περιοχή».

-«Επιβλητικός!Δε γίνεται να βρεθείς στην Αλεξανδρούπολη και να μη βγάλεις φωτογραφία στο σήμα κατατεθέν της πόλης! Αν μπορούσε να είναι κι επισκέψιμος κάποιες ώρες θα ήταν ωραία!»

Διχάζει το AnatasisDelta

Λίγα μέτρα από το Φάρο, δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο και το πολυσυζητημένο έργο του Κωστή Γεωργίου, το άγαλμα με τις κόκκινες φιγούρες που τοποθετήθηκε στην πλατεία του Φάρου την άνοιξη.

Οι χρήστες του TripAdvisor, ως επί το πλείστον, είχαν καλά πράγματα να πουν για το άγαλμα, δίχως να λείπει και η αρνητική κριτική:

«Οκ, πρωτότυπο, ενδιαφέρον αλλά κατά τη γνώμη μου όχι κάτι κοσμοϊστορικό. Κάντε τη βόλτα στην παραλία και θα πέσετε μπροστά του…»

«Πολύ όμορφο άγαλμα, πολύ ιδιαίτερο για τα δεδομένα της Ελλάδας. Ίσως η τοποθεσία δεν ήταν η κατάλληλη αλλά εντάξει!»

«Κάτι καραγκιοζάκια…Άγαλμα κακό, που δεν κολλάει με τίποτε στην θέση που το βάλανε, ούτε στην ιστορία της Αλεξανδρούπολης. Απορώ με την αισθητική του Δήμου μας», γράφει κάτοικος της Αλεξανδρούπολης.

«Αυτό το άγαλμα είναι πολύ όμορφο και διαφέρει από την αισθητική της πόλης. Εκπληκτικό έργο τέχνης! Αξίζει να το επισκεφθείτε»

Όσο για το άνθινο ρολόι, δύο σχόλια αναφέρουν:

«Οκ, δεν θα το χαρακτήριζα ως σημείο αναφοράς αν και όμορφο. Πάτε με τα πόδια από τον παραλιακό δρόμο (λίγο μετά τον φάρο)»

«Πολύ όμορφο αξιοθέατο στην είσοδο του λιμανιού και πολύ κοντά στον φάρο. Αξίζει μια φωτογραφία την νύχτα όπου και φωτίζεται».

Σχετικά με τον συντάκτη

Γιώργος Πανταζίδης

Γιώργος Πανταζίδης

Γράψτε ένα σχόλιο

error: