Βαταμιδης

«Πρεμιέρα» για τη λειτουργία των ημιυπόγειων κάδων στην Αλεξανδρούπολη

Αύριο το βράδυ θα απομακρυνθούν οι συμβατικοί κάδοι, αρχικά από την παραλιακή, ώστε να γίνει χρήση του νέου συστήματος
Χρήσιμες πληροφορίες… προσαρμογής για τους δημότες

Τη λειτουργία του συστήματος των ημιυπόγειων κάδων εγκαινιάζει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ξεκινώντας από αυτούς που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της παραλιακής οδού. Σήμερα το βράδυ (31/7), θα απομακρυνθούν οι υπάρχοντες τροχήλατοι πλαστικοί (πράσινοι) ή σιδερένιοι κάδοι απορριμμάτων (σύμμεικτοι) από συνεργεία του Δήμου, προκειμένου να αρχίσει η χρήση των ημιυπόγειων από τους πολίτες.

Η λειτουργία των ημιυπόγειων κάδων απορριμμάτων θα ξεκινήσει από τους κάδους που είναι τοποθετημένοι στις οδούς: Καραολή & Δημητρίου, Λ. Βασ. Αλεξάνδρου – Απολλωνιάδος (παραλιακή) & Λ. Δημοκρατίας.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται τις βράδυνες ώρες από 00:00 έως 06:00 π.μ. από το ειδικό απορριμματοφόρο του Δήμου.

Για την απρόσκοπτη λειτουργία τους ισχύουν όσα ίσχυαν και για τους κλασσικούς κάδους και προβλέπονται στον κανονισμό καθαριότητας του δήμου. Τα οικιακά απορρίμματα τοποθετούνται σε κατάλληλες σακούλες απορριμμάτων (έως 45 λίτρων), οι οποίες τοποθετούνται δεμένες στους κάδους με το πράσινο καπάκι στη θύρα.

Παρακαλούνται οι δημότες να μην σταθμεύουν οχήματα ή μοτοποδήλατα παραπλεύρως/μπροστά και σε μήκος 7-8 μέτρων στους ημιυπόγειους κάδους ώστε να διευκολύνεται η αποκομιδή.

Σημειώνεται ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση απορριμμάτων οποιουδήποτε τύπου εκτός των κάδων, όπως και η ρίψη μη οικιακών απορριμμάτων, όπως μπάζα κλπ. εντός αυτών.

Για αντικείμενα οικιακού εξοπλισμού (έπιπλα, στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές) ο δημότης δύναται να ενημερώνει την υπηρεσία, ώστε να καθορίζεται η ημέρα και ώρα συλλογής τους, όπως ισχύει.

Το πρόγραμμα λειτουργίας των ημιυπόγειων κάδων θα επεκταθεί σε 2η φάση στις υπόλοιπες οδούς, όπου έχουν τοποθετηθεί. Σε επόμενη φάση, επίσης, θα λειτουργήσει το σύστημα αποκομιδής των ημιυπόγειων κάδων για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών (μπλε καπάκι).

Γι’ αυτό , θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Για κάθε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης.

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο