Πολλά χαμόγελα και φέτος από τους υποψήφιους των πανελληνίων στον Έβρο

Της Κικής Ηπειρώτου

Εντυπωσιακή καθοδική πορεία ακολούθησαν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασε και τα 5.000 μόρια! Πτώση καταγράφεται σε όλα τα τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ωστόσο αρκετοί υποψήφιοι του Έβρου, πέτυχαν για ακόμη υψηλές επιδόσεις.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα νέα τμήματα και αυτά που αναβαθμίστηκαν σε πανεπιστήμια δεν προτιμήθηκαν από τους υποψήφιους και οι βάσεις ακολούθησαν, όπως ήταν αναμενόμενο «τρελή» καθοδική πορεία.

Η πτώση των βάσεων είναι σχεδόν γενικευμένη ενώ ακόμη και η Ιατρική της Αθήνας έφτασε στα 18.724 μόρια κάτι που είχε να συμβεί από το 2002! Το ίδιο έγινε και με όλες τις υψηλόβαθμες σχολές.  Η πτώση σε κάποιες περιπτώσεις Πολυτεχνικών τμημάτων «αγγίζει» ή και ξεπερνά ακόμη και τα 1.000 μόρια ενώ στα Νομικά και Ιατρικά τμήματα που αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες αριστούχους, οι βάσεις έπεσαν έως και 300 μόρια.

Στον αντίποδα, άνοδος των βάσεων σημειώθηκε στα τμήματα που εντάσσονται στο 4ο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή σε αυτά που αφορούν το γνωστικό αντικείμενο της Πληροφορικής και της Οικονομίας. Την ίδια στιγμή, την… ανηφόρα τράβηξαν οι βάσεις στις Αστυνομικές σχολές, καθώς το δέλεαρ της άμεσης πρόσληψης στο Δημόσιο, δεν αφήνει κανέναν υποψήφιο ασυγκίνητο, ειδικά μετά από από μία περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στη χώρα, όπου τα ποσοστά ανεργίας στους νέους είχαν χτυπήσει «κόκκινο».

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Στέργιο Αποστολακούδη, από μία πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων, οι υποψήφιοι του Έβρου, από όλα τα Λύκεια, σημείωσαν υψηλές επιδόσεις, με βαθμολογίες που τους εξασφάλισαν την άνετη είσοδό τους ακόμη και στις δύσκολες σχολές.

«Σε όλα τα λύκεια, έχουμε υποψήφιους που πέτυχαν την είσοδό τους σε υψηλόβαθμές σχολές, όπως ιατρική κα πολυτεχνείο.  Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό μαθητών που εισάγονται σε πανεπιστημιακές σχολές και φέτος και γι’ αυτό θέλουμε να συγχαρούμε καταρχάς τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους. Ελπίζουμε ότι από εδώ και στο εξής, η εξέλιξή τους θα είναι αυτή που και οι ίδιοι προσδοκούν».

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο