Βαταμιδης

Παρουσίαση του ποιητικού έργου του Εβρίτη Γιώργου Σταυρίδη στο Καφεβιβλιοπωλείο Κάφκα

Το βιβλίο «Ποιήματα 1975-2012» που αποτελεί συγκεντρωτική έκδοση του ποιητικού έργου του Αλεξανδρουπολίτη Γιώργου Σταυρίδη, και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Δίαυλος, θα παρουσιαστεί σήμερα Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ. στο καφεβιβλιοπωλείο ΚΑΦΚΑ (Εμπορίου 41, Αλεξανδρούπολη).
Το βιβλίο περιλαμβάνει τις ποιητικές συλλογές “Μπάρκο”, “Χρονικό”, “Δίαυλοι”, “Λόγος Ερωτικός” καθώς και ποιήματα πού δημοσιεύθηκαν στο λογοτεχνικό περιοδικό του Έβρου “Εξώπολις”.
Για το ποιητικό έργο του Γιώργου Σταυρίδη θα μιλήσουν οι: Χρήστος Βασματζίδης, δικηγόρος – κριτικός λογοτεχνίας, Βασίλης Κάργας, δημοσιογράφος – συγγραφέας και Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, καθηγητής ξένων γλωσσών – ποιητής, παρουσία του συγγραφέα.

Ο Γιώργος Σταυρίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου και τελείωσε το Γυμνάσιο. Για αρκετά χρόνια ήταν ναυτικός σε εμπορικά πλοία και ταξίδεψε σε πολλά λιμάνια του κόσμου. Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1975 με την ποιητική συλλογή “Μπάρκο”. Ακολούθησαν το 1984 η ποιητική συλλογή “Δίαυλοι” και το 1998 τα διηγήματα με τίτλο “Το φεγγάρι ήτανε μισό”. Ζει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη.

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο