Παρουσίαση του λευκώματος PERU του καταξιωμένου  φωτογράφου Μιχάλη Μπολιάκη στην Art Gallery 

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης και το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Αλεξανδρούπολης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του λευκώματος PERU του φωτογράφου Μιχάλη Μπολιάκη. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 16 Νοεμβρίου , ώρα 20:30 στην Art Gallery (Σκρα 2-4, Αλεξανδρούπολη).

Για το λεύκωμα θα μιλήσουν ο Νίκος Πηλός, φωτογράφος και ο Πάνος Κοκκινιάς, Φωτογράφος.

Ο Μιχάλης Μπολιάκης, σε ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στα τέλη της δεκαετίας του ’90, περιηγείται στην περιοχή του Cuzco, της Arequipa, της λίμνης Titicaca και αλλού, χωρίς πρόγραμμα και συγκεκριμένο σκοπό, συλλέγοντας εικόνες της καθημερινότητας που κρύβεται πίσω από τις βιτρίνες του τουρισμού.

Οι φωτογραφίες αυτού του λευκώματος, με επίκεντρο τους γηγενείς του Περού, ορόσημο για τους προκολομβιανούς πολιτισμούς, αποτυπώνουν την ανόθευτη ομορφιά και γοητεία του τόπου που υπήρξε το κέντρο του πολιτισμού των Ίνκας.

Πρόκειται για το πέμπτο φωτογραφικό λεύκωμα του Μιχάλη Μπολιάκη.

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο:
Ο Μιχάλης Μπολιάκης γεννήθηκε το 1956 στην Αλεξανδρούπολη όπου ζει και εργάζεται σαν φωτογράφος. Φωτογραφίζει από το 1975. Από το 1985 έως το 1997 διδάσκει αναλογική φωτογραφία και τεχνική σκοτεινού θαλάμου στα τμήματα της Λαϊκής Επιμόρφωσης.

Το 1993 ανοίγει το “ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ” ένα εξειδικευμένο κατάστημα φωτογραφικών. Έχει πραγματοποιήσει 12 ατομικές εκθέσεις σε Αλεξανδρούπολη, Αθήνα, Σικάγο, Μυτιλήνη, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη, ενώ έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές ομαδικές. Επίσης φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί συχνά στα ελληνικά κλαδικά περιοδικά ενώ για σειρά ετών συνεργάζεται με διάφορες εφημερίδες. Ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης.

Είναι δημιουργός τεσσάρων λευκωμάτων, «Της Αλεξανδρουπόλεως» (1997 εκδόσεις Καστανιώτη), «Στην Κούβα» (2001 εκδόσεις Καστανιώτη), «Colore Cubano» (2010 εκδόσεις Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης), «Στην Πόλη» 2014 (εκδόσεις Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης).

Περισσότερες πληροφορίες για το φωτογραφικό έργο του Μιχάλη Μπολιάκη μπορείτε να βρείτε στη ιστοσελίδα : www.boliakis.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr