«Παρελθόν» για τον Μέτιο ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας μετά τη σύμπλευση με Τοψίδη

Στην ανάκληση όλων των αρμοδιοτήτων του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρου Μαρκόπουλου προχώρησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος σήμερα το πρωί, λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση συμμετοχής του κ. Μαρκόπουλου στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου που εστάλη σε όλα τα ΜΜΕ, «με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, ανακαλούνται όλες οι αρμοδιότητες που είχαν μεταβιβαστεί στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, λόγω έμπρακτης αδυναμίας συνεργασίας, και ανατίθενται στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη. Η απόφαση θα έχει ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσής της στο ΦΕΚ».

Σημειώνεται πως η σύμπλευση του κ. Μαρκόπουλου με τον Εβρίτη υποψήφιο ήταν εδώ και καιρό γνωστή, ωστόσο μετά την επισημοποίηση αυτής της συνεργασίας, κατά την εκδήλωση του συνδυασμού της «Περιφερειακής Σύνθεσης» στην Καβάλα, την Κυριακή, ο κ. Μέτιος προχώρησε στη δημοσιοποίηση της απόφασης, με την οποία παύει από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας τον άλλοτε στενό του συνεργάτη.

Απάντηση Τοψίδη

Αναφορικά με την απόφαση του απερχόμενου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστου Μέτιου για την ανάκληση όλων των αρμοδιοτήτων που έχουν μεταβιβαστεί στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, η Περιφερειακή Σύνθεση του Χριστόδουλου Τοψίδη επισημαίνει τα παρακάτω:

«Μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ να ανακαλέσει τις αρμοδιότητες του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κου Θεόδωρου Μαρκόπουλου, «λόγω έμπρακτης αδυναμίας συνεργασίας…..» Είναι πλέον προφανής ο πανικός που διακατέχει τον Περιφερειάρχη, ο οποίος λειτουργεί ως «αφεντικό» και όχι ως πολιτικός προϊστάμενος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ που υποχρεούται να διοικήσει έως τις 30 Αυγούστου 2019 με το υπάρχον Περιφερειακό Συμβούλιο.
Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς γιατί ο Περιφερειάρχης δεν έπραξε το ίδιο και στη περίπτωση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος από τις 29-10-2018 έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει στις εκλογές του Μαΐου με τον συνδυασμό «Νέα Περιφέρεια»;
Βεβαίως, αν ο Περιφερειάρχης είχε την ικανότητα να διοικεί την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δεν θα είχε απομείνει μόνος, αναμένοντας «από μηχανής Θεούς» να τον επανεκλέξουν
Άλλωστε για όλες αυτές τις αήθεις πολιτικές του επιλογές θα λάβει σύντομα την αρμόζουσα απάντηση από τον λαό της Περιφέρειας».

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο

error: