Ελλάδα Περιφέρεια Πολιτική

Ο Κωστής Σιμιτσής υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ με το Κίνημα Αλλαγής

Της Κικής Ηπειρώτου

Ο Κωστής Σημιτσής, πρώην Δήμαρχος Καβάλας, είναι η επιλογή του Κινήματος Αλλαγής για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι εσωκομματικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν την Τρίτη και όπως επισημαίνεται από τα στελέχη, ήταν μία ομόφωνη απόφαση, στην οποία κατέληξαν τόσο οι συνυποψήφιοι του κ. Σιμιτσή, όσο και τα μέλη των αρμόδιων επιτροπών.

Υπενθυμίζεται πως στην ανοικτή διαδικασία που έγινε πριν λίγες ημέρες στην Κομοτηνή, προτάθηκαν 4 υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια ΑΜΘ: οι κκ Γιώργος Ντόλιος από τον Έβρο, Γιώργος Πεταλωτής από τη Ροδόπη, Κώστας Παπακοσμάς από την Καβάλα και Κωστής Σιμιτσής επίσης από την Καβάλα. Τελικώς, οι διεργασίες που ακολούθησαν μετά από εκείνη τη συνεδρίαση, κατέληξαν στο πρόσωπο του κ. Σιμιτσή.

Όπως σημείωσε μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ» η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΚΙΝΑΛ Αλεξία Ποϊραζίδου, το σημαντικότερο από την όλη διαδικασία ήταν το γεγονός ότι η επιλογή Σιμιτσή έγινε ομόφωνα. Μάλιστα, και οι 3 συνυποψήφιοι του πρώην Δημάρχου Καβάλας εκφράστηκαν απολύτως θετικά για τον κ. Σιμιτσή, και σε συνδυασμό με τις απόψεις κεντρικά, αλλά και τα κριτήρια που είχε θέσει το ΚΙΝΑΛ για το πρόσωπο που θα στηρίξει, προέκυψε αυτή η ομόφωνη και ενωτική, όπως σημείωσε η κα Ποϊραζίδου απόφαση, που βάζει τον κόμμα στον προεκλογικό αγώνα με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό ο κ. Σιμιτσής να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στον Έβρο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Βιογραφικό Κωστή Σιμιτσή

Γεννήθηκε το 1957 και μεγάλωσε στην Καβάλα. Ο πατέρας του, Αριστείδης Σιμιτσής,ήταν έμπορος αλεύρων και η μητέρα του, ΌλγαΣιμιτσή, ήταν γεωπόνος που για πολλά χρόνια διετέλεσε δραστήριο μέλος και πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή τουΑριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει αναγορευθεί  Διδάκτωρ Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και είναι δικηγόρος παρ’ ΑρείωΠάγω. Το 1988 παρακολούθησε κύκλο μαθημάτων μεθέματα: «Διεθνής Προστασία τωνΔικαιωμάτωντου Ανθρώπου» και «Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο» στη Νομική Σχολή τουΠανεπιστημίου Leiden της Ολλανδίας. Άσκησε τη δικηγορία στην πόλη της Καβάλας από το 1982,  με έμφαση σε υποθέσεις εμπορικού και διοικητικού δικαίου. Δίδαξε μαθήματα δικαίου στο ΤΕΙ Καβάλας.

Συμμετείχε ενεργά πάνω από είκοσι χρόνια στην κοινωνική και αθλητική ζωή της Καβάλας. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας μέχρι τις 31.12.2006. Ήταν εισηγητής σε ημερίδες και συνέδρια ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα. Είναι παντρεμένος με την Τίνα Καλαμπούκα, καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας, με την οποία έχουν δύο κόρες την Όλγα και την Ηλέκτρα και ένα γιο το Στέφανο. Ο λαός της Καβάλας τον εξέλεξε δυο φορές δήμαρχο, τον Οκτώβριο του 2006 και το Νοέμβριο του 2010.

Σχετικά με τον συντάκτη

Γιώργος Πανταζίδης

Γιώργος Πανταζίδης

Γράψτε ένα σχόλιο

error: