Ο Γιάννης Ζαμπούκης νέος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ο Γιάννης Ζαμπούκης και η παράταξη «Δήμος για όλους – Πρώτα εσύ» θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μετά τη νίκη που κατάφερε να πετύχει την Κυριακή 2 Ιουνίου, επικρατώντας του σημερινού Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαμπούκης συγκέντρωσε ποσοστό 52,22% έναντι 47,48% που συγκέντρωσε ο κ. Λαμπάκης. Σε ό,τι αφορά τις ψήφους 14.439 συγκέντρωσε ο κ. Ζαμπούκης και 13.211 ο κ. Λαμπάκης, μία διαφορά δηλαδή 1.228 ψήφων.

Σε σχέση με τον πρώτο γύρο, ο κ. Ζαμπούκης αύξησε τις ψήφους που έλαβε κατά 6.416, ενώ ο κ. Λαμπάκης μόλις κατά 654.

Απογοητευτικό είναι και το ποσοστό της αποχής. Από τους 62.853 ψηφοφόρους, στις κάλπες του β’ γύρου προσήλθαν μόλις οι 28.796, κάτι που σε ποσοστό μεταφράζεται σε 53,90% αποχή. Στον α’ γύρο η αποχή είχε κυμανθεί στο 42,77%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Δημοτική Ενότητα Φερών ο κ. Ζαμπούκης έλαβε 2670 ψήφους και ο κ. Λαμπάκης 1937.

Στη δημοτική ενότητα Τραϊανούπολης ο κ. Ζαμπούκης 1.128 και ο κ. Λαμπάκης 941. Τέλος στην Δημοτική Ενότητα Αλεξανδρούπολης ο κ. Ζαμπούκης 10.695 και ο κ. Λαμπάκης  10.279

Τα πρώτα σχόλια

Στις πρώτες του δηλώσεις, από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του, αργά το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Ζαμπούκης έκανε λόγο για ένα αποτέλεσμα το οποίο αποζημιώνει την παράταξη και τον ίδιο, και για «μία νίκη-εντολή καθήκοντος», τονίζοντας πως «χωρίς συνθέσεις και συνεργασίες δεν μπορεί καμία ομάδα να πάει μπροστά».

«Η επιτυχία δεν είναι προσωπική είναι όλων των δημοτών της Αλεξανδρούπολης. Με το σημερινό αποτέλεσμα συνεχίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι για ένα δήμο για όλους. Εχω λάβει «εντολή καθήκοντος και ευθύνης» και ανανέωσε το ραντεβού του με τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης από τον Σεπτέμβριο, όταν και θα αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου.
Από νωρίς βρέθηκε στο δικό του εκλογικό κέντρο ο κ. Λαμπάκης, ο οποίος συνεχάρη τον νέο Δήμαρχο, στον οποίο, όπως είπε, παραδίδει έναν δήμο υγιή και δυναμικό. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα του χρυσού και παρακάλεσε το λαό του Δήμου Αλεξανδρούπολης να είναι στις επάλξεις του αγώνα και να αντιμετωπίσει πια όχι μόνο την κεντρική σκηνή, αλλά και τον επόμενο Δήμαρχο, ο οποίος είναι άνθρωπος των χρυσοθήρων, όπως είπε.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Παύλος Μιχαηλίδης – επικεφαλής «ΑΝΑΣΑ»

«Μετά από τις ευχές μου στον Γιάννη Ζαμπούκη, νιώθω την ανάγκη και οφείλω να αναφερθώ στον απερχόμενο Δήμαρχο τον Βαγγέλη Λαμπάκη. Μπορεί να είχαμε 5 χρόνια έντονων αντιπαραθέσεων, 5 χρόνια με καλές και κακές στιγμές, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έβαλε ο ίδιος και οι συνεργάτες του το δικό του στίγμα, το δικό του λιθαράκι για τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης. Ως δημότες και ως θεσμικοί έχουμε υποχρέωση να τιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν και πρόσφεραν σε αυτό το τόπο».

Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης

«Εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη, καθώς και στους συμπολίτες μας που θα απαρτίζουν το νέο δημοτικό συμβούλιο και τα συμβούλια των κοινοτήτων του Δήμου.

Έχουμε χρέος να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια στη διοίκηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σεβόμενοι το έργο του κ. Βαγγέλη Λαμπάκη, αξιοποιώντας το και αναβαθμίζοντάς το εκεί που χρειάζεται.

Μας απασχολεί το υψηλό ποσοστό της αποχής και η πολύ χαμηλή εκπροσώπηση των γυναικών στο νέο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Γι’ αυτό πρώτη μας μέριμνα είναι η επανάκτηση της εμπιστοσύνης, η εξασφάλιση της διαφάνειας και η συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.Ξεκινάμε!»

Σκηνικό γιορτής στήθηκε μπροστά στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «Δήμος για όλους πρώτα εσύ»

 

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο