Περιφέρεια Πολιτική

Οριστικό: Μέτιος η επιλογή της ΝΔ για την Περιφέρεια ΑΜΘ

Οριστική και επίσημη είναι η απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την στήριξη του κόμματος στην υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο κ. Μητσοτάκης, σε συνάντησή του σήμερα με τον κ. Μέτιο στην Αθήνα, επιβεβαίωσε την αμετακίνητη απόφασή του να υπεραμυνθεί της επιλογής του στο πρόσωπο του νυν Περιφερειάρχη, παρά τα όσα διημείφθησαν πριν λίγες μέρες στην Αθήνα, με αρκετούς περιφερειακούς συμβούλους και αντιπεριφερειάρχες της «Περιφερειακής Αναγέννησης», να εκφράζουν στα αρμόδια όργανα του κόμματος επιφυλάξεις μέχρι και έντονη αντίρρηση στο ενδεχόμενο της υποψηφιότητας Μέτιου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή περιφερειακή σύσκεψη του κόμματος στην Κομοτηνή, υπό την προεδρία του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, όπως και οι επόμενες κινήσεις των στελεχών της παράταξης που διαφωνούν με την υποψηφιότητα Μέτιου. Αλλωστε, χθες το πρωί, οι αντιπεριφερειάρχες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, μαζί με τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Δράμας συναντήθηκαν στην Κομοτηνή, προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ ΑΜΘ της ΝΔ επισημαίνουν:

«Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα προ ολίγου, ο κ. Χρήστος Μέτιος έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ως Πρόεδροι των ΝΟΔΕ Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου χαιρετίζουμε τη στήριξη αυτή και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις με επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το μέλλον που η Περιφέρειά μας δικαιούται και αξίζει. Είμαστε όλοι ενωμένοι στο κοινό αγώνα!»

Δήλωση έκανε και ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης:

«Στηρίζω την υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου για την Αν. Μακεδονία και Θράκη. Θα τον βοηθήσω για να επιτύχει το στόχο του. Του εύχομαι καλή επιτυχία».

Σχετικά με τον συντάκτη

Κική Ηπειρώτου

Κική Ηπειρώτου

Γράψτε ένα σχόλιο

error: