Ντόλιος, Παπακοσμάς, Πεταλωτής ή Σιμιτσής;

Οι 4 προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια ΑΜΘ ανακοινώθηκαν στην περιφερειακή σύσκεψη της Κομοτηνής

Της Κικής Ηπειρώτου

Μέσα σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 4/10 στην Κομοτηνή η περιφερειακή σύσκεψη του Κινήματος Αλλαγής για τις περιφερειακές εκλογές του 2019 και το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η τελική επιλογή θα γίνει μεταξύ 4 στελεχών του ΚΙΝΑΛ, του πρώην βουλευτή και υπουργού Γιώργου Ντόλιου από τον Έβρο, του πρώην αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού-Πολιτισμού -επί Γιαννακίδη- Κώστα Παπακοσμά από την Καβάλα, του πρώην βουλευτή και υπουργού  Γιώργου Πεταλωτή από τη Ροδόπη και του πρώην Δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή.

Η επόμενη συνάντηση, όπου θα εξεταστούν διεξοδικά οι υποψηφιότητες ώστε το αργότερο ως τα τέλη του Οκτώβρη να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, θα γίνει πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

«Το ιδιαίτερα θετικό που προέκυψε από τη διαδικασία της Πέμπτης ήταν το γεγονός ότι και οι 4 υποψήφιοι δήλωσαν πως όποιος και να ηγηθεί τελικώς του ψηφοδελτίου, θα ακολουθήσουν και θα υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις» σημείωσε η γραμματέας της ΝΕ Έβρου Αλεξία Ποϊραζίδου.

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από τη σύσκεψη, ήταν το πνεύμα ενότητας και αισιοδοξίας για το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην περιφέρεια ΑΜΘ. «Γνωρίζουμε ότι είναι μία δύσκολη αποστολή, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία πως έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», εκτίμησε η κα Ποϊραζίδου.

Διεργασίες και για τους Δήμους

Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής προσώπων που θα ηγηθούν των ψηφοδελτίων του και στους δήμους του Έβρου. Για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Μάλιστα, την ερχόμενη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο GrecotelEgnatia, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου, με αποκλειστικό θέμα το ψηφοδέλτιο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Στη συνεδρίαση μπορούν να συμμετέχουν και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής. Σύμφωνα με την κα Ποϊραζίδου, τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν εξορμήσεις και στους υπολοιπους Δήμους του Έβρου. Στόχος είναι οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων, τουλάχιστον για το Δήμο Αλεξανδρούπολης, να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες.

 

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο

error: