Νομική Πάτρας… τέλος, χαμόγελα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

«Δεν χρειάζονται περισσότεροι άνεργοι δικηγόροι» φέρεται να είναι το βασικό επιχείρημα της απόφασης για την ακύρωση της ίδρυσης της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από την νέα Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Αυτή η στάση της νέας Υπουργού έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Πάτρα ενώ, αντιθέτως, αντιμετωπίζεται με ανακούφιση στη Θράκη.

Η κα Κεραμέως, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, είχε καταστήσει σαφές με δηλώσεις της, πως οι διαδικασίες που είχαν δρομολογηθεί από τον προκάτοχο της Κώστα Γαβρόγλου δεν θα έχουν ισχύσουν στην πράξη.

Η νέα υπουργός Παιδείας εστιάζει σε σπουδές, όπως η Πληροφορική, που έχουν άμεση σχέση με δεξιότητες που οδηγούν στην αγορά εργασίας.

Όπως ξεκαθάρισε στο OneChannel, προεκλογικά, το κόμμα της δεν θα προχωρήσει στην ίδρυση μιας νέας Νομικής Σχολής, είτε στην Πάτρα, είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας. Η αιτία έχει να κάνει, όπως είπε, με τους χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους δικηγόρους που υπάρχουν ήδη σε όλη την επικράτεια.Πάντως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανυποψίαστο χρόνο είχε φανεί επιφυλακτικός ως προς την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Θυμίζουμε ότι η ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών είχε αλλάξει την αρχικά αρνητική της στάσης ως το σχέδιο συγχώνευσης με το ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και όλα όσα ορίζει ο νόμος Γαβρόγλου.

Σε επίπεδο Θράκης και Δημοκριτείου Πανεπιστημίου είχαν διατυπωθεί έντονες αντιρρήσεις αναφορικά με την προοπτική μίας ακόμη νομικής σχολής, η οποία, όπως αναφέρονταν, θα αποψίλωνε και θα υποβάθμιζε την αντίστοιχη σχολή της Κομοτηνής.Εξάλλου, αντιρρήσεις είχε εκφράσει και η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, μιλώντας για κορεσμό του επαγγέλματος.

Σημειώνεται επίσης πως 4 μέρες πριν τις εκλογές, ο κ. Γαβρόγλου με απόφαση, η οποία δημοσιεύεται σε ΦΕΚ, πρόβλεπε τη σύσταση εννεαμελούς επιστημονικής Επιτροπής, προκειμένου να καταρτίσει το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του νεοσύστατου Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

K.Η.

 

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο