«Μπορώ και θέλω να είμαι η καθαρή γαλάζια φωνή του Έβρου»

Θερμό χειροκρότημα για τον υποψήφιο βουλευτή Έβρου της ΝΔ Παναγιώτη Φαραντάτο στην κεντρική του ομιλία στην Αλεξανδρούπολη
Πρότεινε την αξιοποίηση των Εθνοφυλάκων σε ρόλο υποβοηθητικό της συνοριοφυλακής, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της σχέσης του στρατού μας με τις τοπικές κοινωνίες

Την κεντρική του ομιλία στο δημοτικό  θέατρο Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης 4/7 ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου με τη Νέα Δημοκρατία, Παναγιώτης Φαραντάτος. Ο Αντιστράτηγος ε.α. σήμανε προσκλητήριο και έστειλε μήνυμα ενότητας, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να ενωθεί ο κόσμος του Έβρου και να δώσει την ευκαιρία στην Ν.Δ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κυβερνήσουν. Ζήτησε επίσης να στηρίξουν τον ίδιο προσωπικά, γιατί γνωρίζει κάθε σπιθαμή και γωνιά του νομού και με την εμπειρία του και το έργο που έδειξε στην καριέρα του, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ώστε να φτάσει ο Έβρος ψηλά.

«Στον τόπο αυτό που υπηρέτησα πολλά από τα χρόνια της θητείας μου, εδώ που γνωρίζω κάθε χωριό, που έμαθα να μάχομαι, έμαθα να είμαι μπροστά στα δύσκολα, έμαθα να κοιτώ τον άλλον στα μάτια και απέδειξα ότι μπορώ και θέλω να είμαι η καθαρή γαλάζια φωνή του Έβρου», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Φαραντάτος καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο, τον οποίο κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει την Κυριακή τη Νέα Δημοκρατία και να βάλει τον έναν σταυρό στον Παναγιώτη Φαραντάτο.

Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που «μας οδήγησε στο τέλμα της οικονομικής καχεξίας και της Εθνικής ανυποληψίας», σημειώνοντας πως «δεν προκόβει ο τόπος με αυτούς τους γιαλαντζί  αριστερούς, κολλημένους σε ιδεολογικές εμμονές». Στάθηκε στην ανεργία των νέων, υπογραμμίζοντας πως «είναι πόνος στο σπίτι να βλέπεις το παιδί σου άνεργο. Είναι μαρασμός και θλίψη για όλη την οικογένεια. Είναι δρόμος προς την ξενιτιά, είναι δρόμος προς τα ναρκωτικά, είναι δρόμος προς την κοινωνική απομόνωση και απαξία».

Για την παιδεία σημείωσε πως «δεν είναι δυνατόν στα χωριά του Έβρου να κλείνουν τα σχολεία ή να έχουμε ένα δάσκαλο για δυο ή τρεις διαφορετικές τάξεις; Το λέω και το ξαναλέω, σε αυτές τις ακριτικές περιοχές, δεν χωρούν οικονομίες κλίμακας. Το σύνθημα μας πρέπει να είναι: ένας μαθητής ένας δάσκαλος. Όλα τα σχολιά μας να είναι εξαθέσια. Και όχι μόνον! Να γίνουν πρότυπα σχολεία-Να κάνουν εκεί οι μαθητές τις ξένες γλώσσες τους και όλα τα μαθήματα και δεξιότητες που είναι σήμερα απαραίτητες».

Για το δημογραφικό σημείωσε πως είναι ένα εθνικό ζήτημα και μίλησε για το πρόγραμμα της ΝΔ που προβλέπει επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και επαναφορά των επιδομάτων για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018.

Επισήμανε ακόμη πως για το Δήμο Αλεξανδρούπολης συγκεκριμένα, προτείνεται η αναβάθμιση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και της σύνδεσής του με το σιδηροδρομικό δίκτυο, η κατασκευή της γέφυρας και του νέου συνοριακού σταθμού στους Κήπους του Έβρου, η ολοκλήρωση της Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, η ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο και εκείθεν για Βουλγαρία.

Για την παράνομη μετανάστευση, μίλησε για την καθιέρωση κλειστών κέντρων προσωρινής πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας, όπου η εξέταση των αιτημάτων ασύλου ολοκληρώνεται το πολύ εντός έξι εβδομάδων, τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, με αποκλειστική χωρική αρμοδιότητα. Για διαφάνεια στη διαχείριση του εθνικού και ευρωπαϊκού χρήματος που διατίθεται για το μεταναστευτικό με τις τοπικές κοινωνίες να συμμετέχουν ενεργά στον έλεγχο των χρηματοδοτήσεων και την εντατικοποίηση των ελέγχων των νομιμοποιητικών εγγράφων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο κ. Φαραντάτος προτείνει ακόμη την αξιοποίηση των Εθνοφυλάκων σε ρόλο υποβοηθητικό της συνοριοφυλακής, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της σχέσης του στρατού μας με τις τοπικές κοινωνίες.  Όπως είπε, τα Σώματα Ασφαλείας «πλήρωσαν δυσανάλογα, την κρίση.  Πρέπει να τους αποκαταστήσουμε, να προτείνουμε μέτρα, που θα ανακουφίσουν και το προσωπικό και τις οικογένειες τους. Εδώ για τον τόπο μας, έχω προτείνει να μην μετατίθενται από τον Έβρο, σε άλλο ακριτικό μέρος, εάν δεν το επιθυμούν. Παραμονή στην ακριτική περιοχή του Έβρου και μόνο. Μέτρο χωρίς κόστος. Με οφέλη και στην Υπηρεσία, και στο προσωπικό και στις οικογένειές τους».

Τελος, στέλνοντας το μήνυμά του, επισήμανε: «… Θεωρώ αυτονόητο, για την ποιότητα της δημοκρατίας μας ότι έχετε θέσει κριτήρια  για την επιλογή σας. Πρέπει στα κριτήριά σας να υπάρχει η ποιοτική απαίτηση που θέλει τον Βουλευτή, διακεκριμένο επαγγελματικά, ηθικά, κοινωνικά, αυτοδύναμο, αυτόγνωμο και ανεξάρτητο. Είμαστε εδώ για το δημόσιο συμφέρον. Ο δικός μου Όρκος  έχει δοθεί. Έχει δοθεί από δεκαοκτώ χρονών, μπροστά στη Σημαία, μπροστά στο Ευαγγέλιο. Και τον τήρησα 38 χρονια, και θα τον τηρήσω και τώρα. Έχω εντάξει στη συνείδηση μου και στο νου μου, την υπηρεσία στην πατρίδα, στο Έθνος».

 

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο