Περιφέρεια Πολιτική

«Μπαρούτι» το προεκλογικό τοπίο στην ΑΜΘ

Οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου που εξόργισαν τον Περιφερειάρχη – «Είναι προφανές πως η εκλογή μου δυσαρέστησε κάποιους, εντός και εκτός της Περιφερειακής Αναγέννησης, και έθεσαν αμέσως σε εφαρμογή ένα σχέδιο υπονόμευσής μου» λέει ο κ. Μέτιος

Με γραπτή δήλωσή του ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ξεκαθαρίζει πως θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στις επόμενες εκλογές, ενώ κάνει λόγο για “οργανωμένο σχέδιο” αποδόμησης και υπονόμευσής του, από την επομένη της εκλογής του στη θέση του αείμνηστου, Γιώργου Παυλίδη.

Ο κ. Μέτιος υποστηρίζει πως πίσω από τις επιθέσεις αυτές “κρύβεται” ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε πως σκέφτεται να διεκδικήσει την ηγεσία της παράταξης εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Χρονόμετρο», ο κ. Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του αποσαφήνισε ότι είναι  πρόθυμος να διεκδικήσει την ηγεσία της παράταξης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και να την οδηγήσει ενωμένη στην εκλογές, προκειμένου να ξεπεραστεί η διάσπαση που επέφερε η διχαστική και ανεπαρκής πολιτική του Χρήστου Μέτιου. Παράλληλα,  ο κ. Μαρκόπουλος αποδόμησε τον κ. Μέτιο, ο οποίος εμφανίζεται και αυτός, μετά τον Μακάριο Λαζαρίδη, ως ο φίλος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκείνο που μετράει στην πολιτική είναι το θετικό αποτέλεσμα και να υπηρετεί κανείς τις αρχές του και γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να επιδιώκουμε την αξιολόγηση.

Τέλος ο κ. Μαρκόπουλος ξεκαθάρισε ότι ενδιαφέρεται να τεθεί υποψήφιος περιφερειάρχης και να οδηγήσει την σημερινή παράταξη της πλειοψηφείας σε νίκη στις εκλογές του χρόνου, θέτοντας ως προϋπόθεση είναι να συναντηθεί όλη η περιφερειακή παράταξη της «Αναγέννησης Πολιτών” και να διερευνηθούν οι λόγοι που οδήγησαν στη σημερινή αντιπαλότητα και μέσα από τον διάλογο να βγει ενισχυμένη.

Η δήλωση Μέτιου

Οι μάσκες έπεσαν. Το ήξερα άλλωστε και το περίμενα. Οι χθεσινές δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θ. Μαρκόπουλου  αποκάλυψαν ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις που δέχομαι από την εκλογή μου στη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Οκτώβριο του 2016.

Είναι προφανές πως η εκλογή μου δυσαρέστησε κάποιους, εντός και εκτός της Περιφερειακής Αναγέννησης, και έθεσαν αμέσως σε εφαρμογή ένα σχέδιο υπονόμευσής μου.

Βρήκαν μια μικρή μειοψηφία πρόθυμων περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι “ανακάλυψαν” τις διαφωνίες τους μαζί μου μόλις τους απομάκρυνα από τις θέσεις που κατείχαν και δεν δέχτηκα τις προσωπικές απαιτήσεις τους.

Συμπαραστάτες τους ελάχιστα Μέσα Ενημέρωσης, από τα πάνω από 70 όλης της Περιφέρειας, και κάποια ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο να δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για μένα.

Η κριτική και οι διαφορετικές απόψεις δε με ενοχλούν. Άλλωστε στην πράξη, είναι αδύνατο να συμφωνούμε όλοι σε όλα τα θέματα.  Όμως εδώ πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό, για ένα οργανωμένο σχέδιο.

Χωρίς να κάνουν καμία ουσιαστική κριτική στο έργο της Διοίκησής μας και χωρίς να προτείνουν το παραμικρό, οργανωμένα και συστηματικά προβαίνουν σε προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεις και συκοφαντίες. Μόνο τους μέλημα είναι να φανεί ότι ο Μέτιος “είναι αναποτελεσματικός” και “διχάζει”.

Το τελευταίο όμως που τους ενδιαφέρει είναι η ενότητα της παράταξης και το έργο που υλοποιείται.

Από την πρώτη μέρα έκανα προσπάθειες για συνεννόηση αλλά αυτό κάθε φορά το εκλάμβαναν ως αδυναμία μου και συνέχιζαν.

Εκείνο όμως που είναι εντελώς απαράδεκτο για την παράταξή μας είναι πως για να πετύχουν τον στόχο τους όχι μόνο συνεργάζονται με το πιο λαϊκίστικο κομμάτι της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά ταυτίστηκαν και συνεργάστηκαν με ανθρώπους που στις εκλογές του 2014 είχαν πολεμήσει τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη και χωρίς ίχνος ντροπής συνεχίζουν να μιλούν για το όραμά του.

Οι αποφάσεις όμως λαμβάνονται στην ώρα τους. Ως εδώ λοιπόν. Δεν είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω άλλο χρόνο σε αυτό το ανώφελο για τους πολίτες και τον τόπο μας παιχνίδι.

Έχω ξεκαθαρίσει με απόλυτη σαφήνεια τη θέση μου. Θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις επόμενες εκλογές και δεν τίθεται κανένα ζήτημα για αυτό. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, θέληση και αποφασιστικότητα στο δρόμο που χαράξαμε».

Σχετικά με τον συντάκτη

Κική Ηπειρώτου

Κική Ηπειρώτου

Γράψτε ένα σχόλιο

error: