Μήνας εξελίξεων ο Νοέμβρης για την εκλογική μάχη στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Νέα δημοσκόπηση κυκλοφορεί στα socialmedia με φόντο τις περιφερειακές εκλογές του Μαϊου

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τους υποψηφίους των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Μάϊου του 2019 που το διάστημα αυτό σπεύδουν να καταρτίσουν τα ψηφοδέλτιά τους, ώστε να ξεκινήσουν περιοδείες και επαφές σε Δήμους και Νομούς της ΑΜΘ. Πιο δύσκολο το έργο των υποψηφίων για την Περιφέρεια, όπου, μέχρι στιγμής, έχουν ανακοινωθεί 4 ονόματα, ενώ αναμένονται αρκετά ακόμη.

Ο νυν Περιφερειάρχης και εκ  νέου υποψήφιος, με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μέτιος, παράλληλα με τα διοικητικά του καθήκοντα, πραγματοποιεί επαφές και συναντήσεις για τον προεκλογικό του αγώνα, ενώ ο εν ενεργεία, αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο κ  Δημήτρης Πέτροβιτς, έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Από το Κίνημα Αλλαγής έχει εδώ και λίγες εβδομάδες ανακοινωθεί η στήριξη προς την υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου  Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τον Έβρο και είχε συνάντηση με τοπικά στελέχη.

Σε εκκρεμότητα είναι η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας ακόμη ενός στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, από τον Έβρο, του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη. Μάλιστα, έχει διαρρεύσει και η ημερομηνία ανακοίνωσης της  υποψηφιότητας, η οποία φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» για την Κυριακή 18 Νοεμβρίου. Εντός του μήνα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστας Κατσιμίγας, από τη Ροδόπη, ο οποίος θα στηριχθεί, διακριτικά, όπως αναφέρεται, από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον ίδιο να επιδιώκει την συγκρότηση ενός ανοικτού, δημοκρατικού, πλουραλιστικού ψηφοδελτίου, πέρα από κομματικές γραμμές και χρώματα. Αρχές Δεκέμβρη έχει προγραμματιστεί η ανακοίνωση των υποψηφίων του ΚΚΕ, ενώ παρουσία θα έχει και η Χρυσή Αυγή, με υποψήφιο που δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Νέα δημοσκόπηση

Εντωμεταξύ, εδώ και λίγες μέρες, μέσω socialmedia, κοινοποιείται μία νέα δημοσκόπηση για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Η δημοσκόπηση περιλαμβάνει ερωτήσεις αναφορικά με τα μεγαλύτερα προβλήματα της ΑΜΘ, με το πόσο σημαντικές θεωρούνται οι επερχόμενες περιφερειακές εκλογές και με τα κριτήρια που ο κάθε πολίτης θα επιλέξει πού θα δώσει την ψήφο του, δηλαδή αν θα ψηφίσει βάση κομματικής γραμμής, προσώπου που πιστεύει πως μπορεί να λύσει τα προβλήματα της περιοχής, κτλ.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, περιλαμβάνονται τα ονόματα των κκ  Μέτιου, Κατσιμίγα, Σιμιτσή, Πέτροβιτς, Τρέλλη και Κιτσόπουλου, μεταξύ των οποίων καλείται να επιλέξουν όποιοι απαντήσουν στη δημοσκόπηση. Παράλληλα, ζητείται  η γνώμη των πολιτών για το β’ γύρο των εκλογών, όπου καλούνται να επιλέξουν ποιον θα ψήφιζαν ανάμεσα σε διάφορα πιθανά ζευγάρια υποψηφίων. Φυσικά, ζητείται και η πρόθεση ψήφου για βουλευτικές εκλογές, προκειμένου να εξαχθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα για την κομματική ταυτότητα των συμμετεχόντων.

Κ.Η.

Κάνει πίσω ο Ζαγναφέρης… για χάριν της ενότητας

Μπορεί ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης να ήταν ο πρώτος από τους αντιπεριφερειάρχες που βγήκε μπροστά και απέναντι από την υποψηφιότητα Μέτιου, εκφράζοντας την πρόθεση του από πολύ νωρίς να είναι επικεφαλής συνδυασμού ωστόσο η συνάντηση της Τρίτης ήταν καθοριστική στο να αλλάξει γνώμη! Ειδικότερα για χάριν της ενότητας αλλά και της προσπάθειας να συγκληθεί ένας ενιαίος συνδυασμός που θα συνενώσει όλο το δυναμικό της «Περιφερειακής Αναγέννησης» απέναντι στην παράταξη Μέτιου που ως γνωστόν έχει και το χρίσμα την ΝΔ, έκανε πίσω… από την αρχική του πρόθεση να είναι επικεφαλής.

Να σημειώσουμε ότι στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο ξενοδοχείο «Ελισσώ» παρόντες ήταν οι: Ζαγναφέρης, Αμοιρίδης, Μαρκόπουλος, Πατακάκης, Πέτροβιτς και Τοψίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες απ’ όλους τονίστηκε η αναγκαιότητα για ενιαίο συνδυασμό ωστόσο υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο ποιος θα ηγηθεί.

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς τους ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι προχωράει πολύ καλά και ότι λαμβάνει πολύ θετικά μηνύματα. Το ίδιο τους είπε και ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Και οι δυο τους βέβαια έχουν έρεισμα στον Έβρο και εκ τούτου δεν έχουν την ίδια αναγνωρισιμότητα στις άλλες περιφερειακές ενότητες. Και οι δυο τους έδειξαν ανυποχώρητοι στις αποφάσεις τους. Όχι όμως και ο Κώστας Ζαγναφέρης που τους ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα κάνει πίσω και θα στηρίξει μια κοινή προσπάθεια. Δεν διευκρίνισε όμως αν θα είναι υποψήφιος.

Υπενθυμίζουμε ότι σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «Ε» τον Ιούλιο είχε δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος για αντιπεριφερειάρχης. Να σημειώσουμε επίσης ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ενδιαφέρον και για τον δήμο Ξάνθης και εξετάζει την περίπτωση να είναι υποψήφιος.

Σ’ ότι αφορά τον Μιχάλη Αμοιρίδη ο οποίος επίσης ήταν ο πρώτος που διαφοροποιήθηκε από τον Χ. Μέτιο υπερθεμάτισε για την αναγκαιότητα ενός ενιαίου συνδυασμού και την δυναμική αλλά και την προοπτική νίκης που θα αποκτήσει.

Από την Εφημερίδα Εμπρός Ξάνθης

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο

error: