Καλακίκος: «Ήρθαμε με καθαρά χέρια και το κεφάλι ψηλά κι έτσι θα πορευτούμε»

Νέο Δήμαρχο θα έχει το Σουφλί από την 1η Σεπτεμβρίου, μετά τη νίκη που πέτυχε ο συνδυασμός του Παναγιώτη Καλακίκου, στο δεύτερο γύρο της περασμένης Κυριακής 2 Ιουνίου. Ο ίδιος κάνει λόγο για τον έντιμο και ειλικρινή αγώνα που έδωσε, έχοντας στο πλευρό του, υποψήφιους όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως νέους, την «επόμενη αυτοδιοικητική γενιά του Σουφλίου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Ευχαριστώ τον κόσμο για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μου έδειξε, είμαι πραγματικά υπόχρεος απέναντί του. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ και  θα είμαι αντάξιος των προσδοκιών των δημοτών μας» σημείωσε, επισημαίνοντας πως συνεχίζει αδιάκοπα τις επαφές και επισκέψεις σε όλο το δήμο, προκειμένου, μέσα από διάλογο και επικοινωνία με τους πολίτες, να υπάρξει καταγραφή προβλημάτων, ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος του συνδυασμού, που θα αρχίσει να υλοποιείται από 1η Σεπτεμβρίου.

Στην προσπάθεια αυτή, δεν περισσεύει κανείς, όπως σημειώνει και θα υπάρξει συνεργασία με όλους. Ακόμη και  με τον απερχόμενο και επί 29 χρόνια Δήμαρχο Βαγγέλη Πουλιλιό, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν τον έχει συγχαρεί για τη νίκη του, «είναι ένας δήμαρχος που σεβόμαστε και εκτιμούμε, παρά το γεγονός ότι είχαμε διαφορετικές απόψεις…. Σε κάθε πολίτη και προηγούμενο Δήμαρχο θα απευθυνθώ. Δεν θα διστάσω να τον πάρω τηλέφωνο τον κ. Πουλιλιό, νομίζω πως δεν θα έχει αντίρρηση να προσφέρει τις γνώσεις του».

Ωστόσο, όπως καταθέτει, πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πουλιλιού, ότι «δεν έχει αλλάξει η δημοτική αρχή στο Σουφλί», τον πικραίνουν. «Η δημοτική αρχή, όλοι το έχουν καταλάβει, ότι έχει αλλάξει. Πιστεύω ότι αυτό το μεταβατικό διάστημα, από τώρα ως 1/9, θα το κατανοήσει και ο ίδιος. Αν όχι, θα το καταλάβει όταν καθίσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης».

«Να γίνει ο Δήμος μας ‘τρανό χωριό’ όπως ήταν παλιά»

Σε τραγική κατάσταση και αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα, κυρίως σε οδοποιία και υδρεύσεις βρίσκονται οι περισσότεροι οικισμοί του Δήμου Σουφλίου. Πρωταρχικός στόχος της νέας δημοτικής αρχής η καταγραφή του μηχανολογικού εξοπλισμού του δημοτικού στόλου, προκειμένου διάφορα έργα, όπως χωματουργικά και αποχιονισμοί, να γίνονται από τα «αξιόμαχα» μηχανήματα του Δήμου, ώστε να επιτευχθεί η περικοπή περιττών δαπανών.

Παράλληλα, θα συσταθούν επιτροπές τουρισμού, πολιτισμού και ανάπτυξης, θα στηριχθούν οι σύλλογοι και οι φορείς που παρά τη γενικότερη εγκατάλειψη και κρίση των προηγούμενων ετών, επέμειναν και δημιούργησαν μικρά θαύματα στον τόπο τους. Στήριξη, με απόλυτη διαφάνεια και ισότητα, θα υπάρξει και προς τους επαγγελματίες της τοπικής αγοράς, «χωρίς αποκλεισμούς και παρεούλες», ενώ η νέα φάση εξωστρέφειας του Δήμου περνά μέσα από συνεργασίες και ανταλλαγές και με άλλους Δήμους, με τους οποίους ήδη γίνονται σχετικές συζητήσεις.

«Έχει αδικηθεί ο κεντρικός Δήμος Σουφλίου. Με λυπεί που δεν υπήρξε ως σήμερα φωνή διεκδίκησης και αντίστασης. Θα καλέσουμε τον περιφερειάρχη, τους βουλευτές και διάφορους παράγοντες, για να δούμε τι προθέσεις έχει η πολιτεία για τον ιστορικό αυτό δήμο που τόσο πολύ έχει εγκαταλειφθεί. Θέλουμε να γίνει ένα τρανό χωριό όπως ήταν παλιά!» σημείωσε, ενώ εξέφρασε τη συγκίνησή του για τα νέα παιδιά που είχε στο ψηφοδέλτιό του και τα οποία αποτελούν την επόμενη αυτοδιοικητική γενιά της περιοχής. Άλλωστε, όπως επισημαίνει, δύο θητείες για κάθε Δήμαρχο είναι αρκετές, αφού μετά,  δημιουργούνται εξαρτήσεις και στεγανά.

Γ.Π. – Κ.Η.

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο