Και επίσημα θέμα χρυσού στη Θράκη άνοιξε ο Κ. Μητσοτάκης

Στο προσκήνιο βρίσκεται και πάλι το ζήτημα της  επιχειρούμενης επένδυσης  χρυσού στη Θράκη. Το άνοιξε εκ νέου,  με το πλέον επίσημα τρόπο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε τοποθέτησή του, σημείωσε ότι το θέμα θα προχωρήσει εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Στην Eldorado Gold υπογράφηκαν οι τρεις αποφάσεις που έμεναν στα συρτάρια του Υπουργείου, επί τρία χρόνια, παρά τις αλλεπάλληλες θετικές αποφάσεις του ΣτΕ, για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της επένδυσης στις Σκουριές. Ταυτόχρονα, συζητούμε με την εταιρεία την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε ενδεχομένως και εφόσον υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, να πραγματοποιηθεί και νέα επένδυση στην Θράκη. Η συνολική αξία του έργου; Παραπάνω από ένα δισ. ευρώ. Θέσεις απασχόλησης κατά την κατασκευή; 1.900 εργαζόμενοι. Και μετά την ολοκλήρωσή του; Σχεδόν 1.000 άτομα» είπε κατά την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.

Στο πρόσφατο παρελθόν, μετά από διεξοδικές συζητήσεις, πλήθος επιστημονικών φορέων, συλλόγων , αρχών έχει τεκμηριωμένα εκφραστεί κατά της επένδυσης χρυσού, το ίδιο έχουν επιβεβαιώσει με μεγάλη πλειονότητα τα προηγούμενα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια της περιοχής

Γιώργος Πανταζίδης

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο