Ικανοποίηση και ετοιμότητα για νέους αγώνες στον ΣΥΡΙΖΑ          

Ικανοποίηση επικρατεί στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για το ποσοστό που κατάφερε να πετύχει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αυξάνοντας σημαντικά τη δύναμή του από τις Ευρωεκλογές και σημειώνοντας μικρές απώλειες σε σχέση με τα ποσοστά του τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,55% αναδείχθηκε και πάλι η δεύτερη πολιτική δύναμη του Έβρου, ενός νομού που αποτελεί παραδοσιακό προπύργιο της Νέας Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται πως στις Ευρωεκλογές είχε σημειώσει ποσοστό 20,21% συγκεντρώνοντας 16.294 ψήφους, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015 είχε πετύχει επίδοση – ρεκόρ με 31,87% και 26.736 ψήφους.

Πρώτα μηνύματα

Η μοναδική, πλέον, βουλευτής του Έβρου από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, η Νατάσα Γκαρά, κατάφερε να πετύχει την επανεκλογή της, με 7.705 ψήφους, έναντι 7.362 που συγκέντρωσε ο Μενέλαος Μαλτέζος. Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο του 2015 η ίδια είχε 6.971 σταυρούς.

Σε ένα πρώτο μήνυμα, στο οποίο εκφράζει τις ευχαριστίες της και επιχειρεί μία αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και του μετεκλογικού τοπίου, η κα Γκαρά αναφέρει:

«Φίλες και φίλοι,

Τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ως ισχυρό πολιτικό και κοινωνικό πόλο του προοδευτικού κι αριστερού χώρου. Σήμερα καλούμαστε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θωρακίσουμε τα κοινωνικά κεκτημένα και τις αναπτυξιακές προοπτικές που πέτυχε η κυβέρνησή μας τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε περήφανοι και περήφανες για τα επιτεύγματα της διακυβέρνησής μας σε αρκετούς τομείς, παρά τα λάθη ή τις καθυστερήσεις. Αξιοποιώντας την εμπειρία μας, αλλά και το στρατηγικό μας σχέδιο για τη στήριξη της κοινωνίας, την ανάπτυξη της οικονομίας και τη στήριξη της εργασίας, θα συμβάλλουμε παραγωγικά στην πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας.

Στον Νομό Έβρου πετύχαμε αρκετά μικρά και μεγάλα, ενώ έχουμε δρομολογήσει την υλοποίηση έργων και αναπτυξιακών προγραμμάτων. Το ικανοποιητικό εκλογικό αποτέλεσμα στον Έβρο, δημιουργεί τις απαιτήσεις για μία μαχητική αντιπολίτευση. Ισχυροποιεί τη θέση μας για να δυναμώσουμε τη φωνή του Έβρου, να διεκδικήσουμε δυναμικά προτπασεις ή να αποτρέψουμε αντιλαϊκές πολιτικές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χιλιάδες συμπολίτες μου που αναγνώρισαν τη στάση και τη δουλειά μου την προηγούμενη τετραετία και με τίμησαν εκ νέου με την ψήφο τους, προκειμένου να εκπροσωπήσω τους Εβρίτες στη Βουλή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τους συνεργάτες και τους φίλους μου που στήριξαν και ενίσχυσαν τον έντιμο και καθαρό εκλογικό αγώνα μας σε ένα αρκετά δύσκολο περιβάλλον.

Tέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο της εβρίτικης κοινωνίας για τη στήριξή της όλα αυτά τα χρόνια στις μεγάλες κοινοβουλευτικές μάχες που δόθηκαν κι από έμενα και συλλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένω στο πλαίσιο αυτό πολιτικά ενεργή και συνεχίζω να αγωνίζομαι για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανάπτυξη στον Νομό μας και στη χώρα».

Τρίτος, με 5.120 ψήφους τερμάτισε ο Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος, όπως αναφέρει το voreasmagazine, καλεί τους πολίτες του Έβρου σε ένα νέο πολιτικό ξεκίνημα

Στο μήνυμα του προς τους πολίτες του Έβρου ο Βασίλης Τσολακίδης τονίζει τα εξής: «Καλημέρα. Ελπίζω να ξεκινήσατε όλοι με χαμόγελο τη μέρα σας. Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την εμπιστοσύνη που αυθόρμητα μου χαρίσατε. Τώρα όλοι μαζί να πραγματοποιήσουμε αυτά που μαζί υποσχεθήκαμε μαζί με τους χιλιάδες πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν στην κάλπη. Εμπρός με νέο ξεκίνημα».

Νομαρχιακή Επιτροπή : «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ»

«Η προσπάθεια δημιουργίας υγειονομικής ζώνης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική κοινωνία απέτυχε οικτρά» αναφέρει στο μήνυμά της η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως με  ποσοστό 31,53% «αποτελεί τον κύριο και αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στον τόπο μας, αποδεικνύοντας ότι έχει βαθιές ρίζες στην Ελληνική κοινωνία».

Αναλυτικά:
«Η χθεσινή εκλογική διαδικασία ανέδειξε την Ν.Δ.,με καθαρό τρόπο στην κυβέρνηση της χώρας.Ο Αλέξης Τσίπρας αποδεχόμενος το αποτέλεσμα, παρέδωσε σήμερα στον νέο πρωθυπουργό, κάτι που δεν έκανε ο Αντώνης Σαμαράς το 2015 .

Η προσπάθεια δημιουργίας υγειονομικής ζώνης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική κοινωνία απέτυχε οικτρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 31,53% αποτελεί τον κύριο και αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στον τόπο μας, αποδεικνύοντας ότι έχει βαθιές ρίζες στην Ελληνική κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει μια χώρα με υγιή δημοσιονομικά, με ρυθμισμένο το χρέος της, με 34 δις στο αποθεματικό του κράτους, με 9 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, με περισσότερες από 400.000 νέες θέσεις εργασίας, με βιώσιμο ασφαλιστικό και ανασυγκροτημένο κοινωνικό κράτος. Και φυσικά μια χώρα που έχει αναβαθμίσει το κύρος και την ισχύ της διεθνώς.

Εμείς, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, θα χτίσουμε πάνω στο χθεσινό αποτέλεσμα, για να κάνουμε οργανικό κομμάτι μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας, τον κόσμο της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης.

Ευχαριστούμε τους πολίτες του Έβρου οι οποίοι έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ ένα ικανοποιητικό ποσοστό και στο νομό μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, θα συνεχίσει τους αγώνες για την υπεράσπιση των ζητημάτων που αφορούν τους πολίτες και την ανάπτυξη του τόπου μας».

Κ.Η.

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο