Βαταμιδης

Η “Νίκη της Σαμοθράκης” σύντομα και σε άρωμα από το Λούβρο

Θα φορούσατε άρωμα εμπνευσμένο από τη “Νίκη της Σαμοθράκης” ή την “Αφροδίτη της Μήλου” ; Οι “δαιμόνιοι” υπεύθυνοι του μουσείου το Λούβρο, πάντως, ανακοίνωσαν ότι λανσάρουν μια νέα σειρά αρωμάτων με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να «αιχμαλωτίσουν» μυρωδιές του παρελθόντος – ή τουλάχιστον να τα αναδημιουργήσουν.

Για το λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι του μουσείου απευθύνθηκαν στην εταιρεία αρωμάτων με το μεγαλύτερο κύρος στη χώρα, επικεφαλής της οποίας είναι οι Ramdane Touhami και Victoire de Taillac, προκειμένου να «συλλάβουν» τις μυρωδιές.

«Όλο το εγχείρημα έχει να κάνει με την προσθήκη μιας διάστασης όσφρησης σε μια οπτική εμπειρία. Έχουμε διαλέξει οκτώ κορυφαίους αρωματοποιούς και τους έχουμε δώσει 100% ελευθερία, χωρίς όριο στον διαθέσιμο προϋπολογισμό» δήλωσε ο Touhami στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτό που θέλουμε με τα αρώματα είναι να βοηθήσουμε να «ξυπνήσουν» όλες οι αισθήσεις των επισκεπτών, ενώ βλέπουν όλα τα έργα τέχνης στο μουσείο», ανέφερε από την πλευρά τους ο εκπρόσωπος του Λούβρο.

Προς το παρόν, εξαίρεση από τις εμπνεύσεις για τα αρώματα θα αποτελεί η Μόνα Λίζα, προκειμένου το μυστήριο με τον πίνακα του Λεονάντο ντα Βίντσι να συνεχιστεί.

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο