Η Βόρεια Ελλάδα στο πινγκ πονγκ έχει σημείο αναφοράς την Αλεξανδρούπολη

Δυναμική γεύση Αλεξανδρούπολης είχε το 13ο Πανελλήνιο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη. Το παλιότερο αναπτυξιακό τουρνουά της Βόρειας Ελλάδας οργανώθηκε άψογα και φέτος, παρουσίασε εικόνα αντάξια της ιστορίας του και της μεγάλης αναγνώρισης από τον κόσμο του αθλήματος, αγκάλιασε και τίμησε τις μικρές ηλικίες, με το επίπεδο να είναι ιδιαίτερα ψηλό και ανταγωνιστικό, μ τον πολύ κόσμο να απολαμβάνει αγώνες και μονομαχίες γεμάτες σασπένς . Στο όπεν πήραν μέρος 176 αγόρια και κορίτσια από 40 σωματεία της χώρας

Οι αθλητές Εθνικού και Φάρου Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις, με απολογισμό τρία μετάλλια και πολλά πλασαρίσματα στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Διάκριση είχαμε και για τον νεαρό Αλεξούδη της Φιλίας Ορεστιάδας στην κατηγορία των μινι παμπαίδων με την δεύτερη θέση που κατέκτησε

Στην κατηγορία των νεανίδων η Ελισάβετ Χατζηκύρκα πανηγύρισε την πρώτη της κούπα για φέτος, χάνοντας μόλις ένα σετ σε όλα τα παιχνίδια και κατακτώντας το χρυσό. Με εξαιρετικές εμφανίσεις κάνοντας τρεις νίκες στον όμιλο, έφτασε στα ημιτελικά ξεπερνώντας το εμπόδιο της Γιώτας Κοτζαμιχάλη με 3-1 σετ και στον τελικό την Δέσποινα Μυτακίδου με 3-0 σετ.

Στην κατηγορία των παμπαίδων ο Βαγγέλης Δερνεξής αποδίδοντας εξαιρετικά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.  Ξεκινώντας την προσπάθεια του από την 5η θεση, με εκπληκτικές εμφανίσεις ξεπέρασε στην οχτάδα το νούμερο τέσσερα φαβορί Κωνσταντίνο Σωτηρίου με 3-1 σετ και στον ημιτελικό τον πολύ καλό αθλητή Παναγιώτη Ατσικπάση με 3-1 σετ. Στον τελικό ηττήθηκε από τον ταλαντούχο αθλητή Δημήτρη Σωτηρόπουλο, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στους δύο προηγούμενους τελικούς των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, με 3-1 σετ σε ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι.

Στην κατηγορία των παίδων ο Κίμωνας Μήτκας πρόσθεσε άλλο ένα χάλκινο μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του κατακτώντας την τρίτη θέση.

Η ενθουσιώδης ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Εβρίτες στην εξέδρα για τους δύο τελικούς των δύο παιδιών από την Αλεξανδρούπολη, της Χατζηκύρκα, του Δερνεξή, του Κίμωνα Μήτκα και άλλων παιδιών ήταν από τις πιο ωραίες εικόνες στο γήπεδο και έκλεψε τις εντυπώσεις.

Πολύ καλή επίσης ήταν εμφάνιση της Κωνσταντίνας Πιστόλα που κατέκτησε την πέμπτη θέση. Παίζοντας πολύ καλό πινγκ-πονγκ η Κωνσταντίνα στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου, λύγισε από το νούμερο ένα των αγώνων, την Ντανιέλα Γραμματοπούλου – Χρυσοπούλου πολύ δύσκολα με 3-2 σετ ενώ βρέθηκε μπροστά με 2-1. Στο κρίσιμο παιχνίδι για το μετάλλιο γνώρισε την ήττα από την Γιώτα Κοτζαμιχάλη με 3-2 σετ, ενώ ήταν μπροστά με 2-0.
Πολύ καλές εμφανίσεις και καλά πλασαρίσματα είχαμε και από τους υπόλοιπους αθλητές της αποστολής, Νικηφόρο Μύρο, Γιάννη Πιστόλα, Γρηγόρη Καραγιάννη, Θοδωρή Μάϊμο, Γιώργο Μήλια, Κωνσταντίνο Πανταζίδη, Χρήστο Κοπανίδη, Χρήστο Αϊβάζη, Φάνη Μήτκα, Βαγγέλη Χατζηγαβριήλ, Μάριο Δελάκη, Γιώργο Κάλλια, Νίκο Κάλλια, Σταύρο Γκιλάκη, Γιάννη Παπαδόπουλο, Θοδωρή Σωτηράκη, Πρόδρομο Γκογκάκη, Αμαλία Γκογκάκη, Σιμέλα Βούζη, Άννα Μήτκα, Νίκο Μαρασλή, Σωτήρη Σωτηρόπουλο, Φίλιππο Παπαχρήστου και Βαγγέλη Μάϊμο.

Ενθουσιασμένοι και περήφανοι τόσο οι προπονητές Ανδρέας Νικολακάκης, Άγγελος Τσίμας, Παύλος Τελόπουλος, Παναγιώτα Μούρου, όσο και ο έφορος-αρχηγός αποστολής Δημήτρης Κυραδενίδης που βλέπουν και διαπιστώνουν ότι πιάνουν τόπο και αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες τους. «Συγχαρητήρια και στα 28 παιδιά των ομάδων μας για την αγωνιστικότητα τους» το μήνυμα τη διοίκησης του τμήματος του Εθνικού

Στον απόηχο της συγκλονιστικής επιτυχίας του Σγουρόπουλου

Σε εορταστικό κλίμα ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής το 13ο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Σίνδου, που ήταν παράλληλα το 9ο της φετινής αγωνιστικής περιόδου.  Σε ιδανική ατμόσφαιρα όχι μόνο λόγω της πολύ καλής διάθεσης, που δημιουργούσε σε παιδιά και γονείς το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, αλλά και εξαιτίας της μεγάλης επιτυχίας του τουρνουά από κάθε άποψη, όπως βέβαια και της τεράστιας διάκρισης του Γιάννη Σγουρόπουλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21!

Όταν στο ετήσιο όπεν «Ιωάννης Κόκκινος» γραφόταν ο επίλογος ο 19χρονος άσος είχε προκριθεί στον τελικό του απλού και η σχετική ανακοίνωση από το μικρόφωνο έφερε παρατεταμένο χειροκρότημα. Αμέσως μετά οι αθλητές και οι αθλήτριες, που διακρίθηκαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Σίνδου και ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών (όπως και δεκάδες ακόμα που παρακολουθούσαν τις απονομές), ήξεραν ότι στα επιτεύγματα του Σγουρόπουλου (που σημειωτέον βελτιώθηκε μέσα και από τη διαδικασία των αναπτυξιακών) βρίσκουν έμπνευση κι επιπλέον κίνητρο να παλέψουν για την αγωνιστική τους πρόοδο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr