Πέτροβιτς: «Η απόφασή μου προτάσσει το ‘εμείς’ και όχι το ‘εγώ»

Της Κικής Ηπειρώτου

Για την απόφαση να προτάξει το «εμείς» και όχι το «εγώ» και να συμπορευθεί με τον Χρήστο Μέτιο μιλά ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, μέχρι πρότινος υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ και πλέον υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Πέτροβιτς. Όπως σημειώνει, μετά από συζητήσεις που προηγήθηκαν, αποφασίσθηκε από την πλειοψηφία της παράταξης που είχε ξεκινήσει να δημιουργεί, η συνεργασία με τον κ. Μέτιο, αφού, όπως αναφέρει, οι όποιες διαφορές είχε με τον Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο για το «τιμόνι» της ΑΜΘ, ήταν σε πολιτικό, και όχι σε προσωπικό επίπεδο.

Όπως σημειώνει ο κ. Πέτροβιτς, είχε ήδη στο ψηφοδέλτιό του 33 υποψήφιους, όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις για πιθανή προεκλογική συνεργασία με άλλες παρατάξεις. Όπως αναφέρει, έγιναν συζητήσεις και με την παράταξη της «Περιφερειακής Σύνθεσης», οι οποίες όμως, και πάλι δεν τελεσφόρησαν. Ο λόγος; Από τη μία, η έλλειψη εμπειρίας στη διοίκηση της Περιφέρειας από τον κ. Τοψίδη, και από την άλλη, όπως τόνισε, κάποια στελέχη της δικής του παράταξης που έχουν διαφορές με συγκεκριμένα στελέχη που πλαισιώνουν τον Εβρίτη υποψήφιο Περιφερειάρχη.

«Θεωρήσαμε ότι η πιο συμβατή, αν θέλετε,επιλογή για τον Πέτροβις και την πλειοψηφία της παράταξής του, ήταν αυτή του ΧρήστουΜέτιου. Αυτή η επιλογή θεωρήθηκε ότι είναι πιο κοντά στις ιδεολογικές αρχές του συνδυασμού μας. Οπότε, ξεκίνησε διάλογος με τη συγκεκριμένη παράταξη, ο οποίος τελεσφόρησε πριν από 24 ώρες», επισήμανε ο κ. Πέτροβιτς και εκτίμησε ότι ίσως σε αυτή την απόφαση, για κάποια στελέχη, να έπαιξε ρόλο και η στήριξη της υποψηφιότητας Μέτιου από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο,  η απόφαση για συνεργασία με την παράταξηΜέτιου δεν ήταν ομόφωνη. «Υπάρχουν στελέχη που δεν θα μας ακολουθήσουν κι αυτά τα στελέχη θα πάρουν τις δικές τους αποφάσεις το επόμενοδιάστημα».

Σε ό,τι αφορά την κριτική που και ο ίδιος είχε εκφράσει κατά καιρούς για τη διοίκηση Μέτιου, σημείωσε πως «οι διαφορές μας ήταν πάντα πολιτικές και όχι προσωπικές», επισημαίνοντας πως στο διάλογο που προηγήθηκε τέθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα και προϋποθέσεις, ώστε ο κοινός δρόμος των δύο συνδυασμών (που μάλλον δεν θα συνεχίσουν ως «Περιφερειακή Αναγέννηση») να είναι επιτυχημένος, πρωταρχικά για το καλό του τόπου.

«Μπήκαν πολλά θέματα στη συζήτηση και είχαν ως κοινό παρονομαστή το συμφέρον του τόπου μας. Εμείς βάλαμε σαν εγγύηση και ως σημαντικόπαράγοντα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας, που έπρεπενα γίνειαποδεκτός, ότι, πλέον,θα πρέπει νααντιμετωπίζουμε τα προβλήματα από κοινού. Είπαμε πως δεν θα πρέπει, σε κανένα ενδεχόμενο, να λαμβάνονται αποφάσεις μόνο με τη λογική του‘αποφασίζουμε και διατάζουμε’΄… Στα σημεία που υπάρχει προβληματισμός για κάποιες επιλογές της διοίκησης Μέτιου θα δοθούν λύσεις από κοινού για να μπορέσει αυτή η παράταξη να κάνει το επόμενο βήμα. Κανείς που ασκεί διοίκηση δεν εισπράττει μόνο θετικά σχόλια…  Η απόφασή μου προτάσσει το εμείς κι όχι το εγώ. Πλέον, στον Έβρο θα είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με σταυρό, αφού δεν υπάρχει πια υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης».

Απαντώντας σε όσους λένε πως η συνεργασία αυτή ήρθε ώστε να ‘χτυπηθεί’ η φημολογούμενη δυναμική Τοψίδη, ανέφερε: «Όλα αυτά είναι εικασίες. Ο καιρός γαρ εγγύς, οι κάλπες είναι μπροστά μας. Κανείς μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Πιστεύω πως ανατρέπονται τα πάντα και αλλάζουν τα δεδομένα», ενώ αναφορικά με το αιχμηρό σχόλιο του συναδέλφου του από την Ξάνθη Κώστα Ζαγναφέρη για έναν «αριβίστα καιροσκόπο», είπε: «Ο καθένας χαρακτηρίζεται από τα λεγόμενά του και την στάση ζωής του, δεν θέλω να πω περισσότερα».

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο

error: