«Η Αλεξανδρούπολη μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Ραντεβού με την νίκη, την ελπίδα και την προοπτική!»

 Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για μια καλύτερη ημέρα για τον Δήμο έστειλε το βράδυ της Πέμπτης στο πολυπληθές και ενθουσιώδες κοινό που βρέθηκε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία , ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Στον χώρο μπροστά στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «Δήμος για όλους πρώτα εσύ» επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας ο κ. Ζαμπούκης έκανε αναδρομή στο ξεκίνημα της απόφασής του να βγει μπροστά, άσκησε σκληρή κριτική στον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Λαμπάκη και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι ψηφοφόροι θα πρέπει να προτιμήσουν και να ψηφίσουν στις κάλπες τον συνδυασμό του.

«Σε λίγες μέρες με τη δική σας ψήφο θα αρχίσει ένας ακόμη πιο όμορφος αγώνας, για να σηκώσει η Αλεξανδρούπολη  ανάστημα ξανά. Προχωράμε νικηφόρα και γυρίζουμε σελίδα στην ιστορία του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Γιατί έχουμε σχέδιο, έχουμε άποψη, έχουμε πρόγραμμα, έχουμε  νέους ανθρώπους και στην ηλικία αλλά και στην ψυχή και στο μυαλό!

Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να  κάνουμε την προοπτική, πραγματικότητα.

Είμαστε αποφασισμένοι να επιστρέψουμε τον Δήμο στους Δημότες, να νιώσουμε μια «μεγάλη και πανίσχυρη οικογένεια», να νιώσουμε ότι ο Δήμος είναι δικός μας.

Μόνο έτσι θα σβήσουμε το «εγώ» της οποιασδήποτε τοπικής εξουσίας που μας κρατά στη στασιμότητα και στο λιγοστό φως» υπογράμμισε ο κ. Ζαμπούκης χειροκροτούμενος θερμά από τον κόσμο.

Κριτική στον Λαμπάκη

Σκληρή ήταν η κριτική που ασκήθηκε προς το έργο της θητείας του κου Λαμπάκη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για όλους πρώτα εσύ», «ο απερχόμενος Δήμαρχος δημοσίευσε ένα πρόγραμμα που αναμασά τις εξαγγελίες του 2010 και του 2014!  Είμαστε όμως στο 2019. 9  χρόνια συμπληρώνονται σχεδόν και ακόμη ακούμε για διαμετακομιστικό κέντρο και επενδυτές, για μεταφορά του ΚΤΕΛ, για πτήσεις με χιλιάδες τουρίστες, για θερμοκήπια, για αναπλάσεις, για χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, για Λιμενική Ακαδημία, για Αθλητικά μπαλόνια που ξεφουσκώνουν πριν καν φουσκώσουν.

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ όμως με  όλες αυτές τις φωτοβολίδες. Καιρός να αφήσουμε πίσω το χθες και να κοιτάξουμε πάλι  μπροστά. Έχουν κουράσει οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, τα μεγάλα λόγια, τα συνεχή ψέματα, η ασυνέπεια ,ο φόβος του διοικούμενου και  η υποκρισία τους !»

Το πρόγραμμα της παράταξης  «Δήμος για όλους πρώτα εσύ»

Στην ομιλία του ο Γ. Ζαμπούκης ανέπτυξε εν συντομία τους βασικούς άξονες και πτυχές του προγράμματος του. «Οι  65 σελίδες του προγράμματος μας  είναι γεμάτες ουσιαστικό και ρεαλιστικό περιεχόμενο. Δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους Δημότες. Δομήσαμε ένα πρόγραμμα  το οποίο θα μας καθοδηγεί σε όλη μας την θητεία στον Δήμο»

Στην ομιλία του ο κ. Ζαμπούκης δεσμεύτηκε απέναντι σε όλους να δημιουργήσει:

 • Ένα Δήμο κοινωνικό και ανθρώπινο.
 • Καθαρό και πράσινο.
 • Έναν Δήμο σύγχρονο και έξυπνο
 • Ανοιχτό και φιλόξενο! Πόλο έλξης για τον Τουρισμό.
 • Ένα Δήμο του Πολιτισμού, της Τέχνης και του Αθλητισμού
 • Ένα Δήμο Παραγωγικό.
 • Ένα Δήμο που αξίζει να ζεις
 • Ένα Δήμο για Όλους όπου στο επίκεντρο θα είναι ο Άνθρωπος:
 • Ο νέος! Γεμάτος ενέργεια,  με  όμορφα όνειρα αλλά και  απογοητεύσεις.
 • Η γυναίκα. Η μάνα. Η σύζυγος. Το στήριγμα της οικογένειας στον καθημερινό αγώνα.
 • Το άτομο με αναπηρία
 • που διεκδικεί ίσες ευκαιρίες σε όλους του τομείς της κοινωνικής ζωής.
 • Ο άνθρωπος της καινοτομίας και της τεχνολογίας
 • στον Ψηφιακό κόσμο.
 • Ο υπερήλικας, ο συνταξιούχος .
 • Ο άνεργος. Με την καθημερινή αγωνία, την αμφιβολία και την ανασφάλεια για το αύριο.
 • Ο επιστήμονας με την γνώση και την υψηλή κατάρτιση!
 • Ο εργαζόμενος, ο επαγγελματίας, ο επιχειρηματίας!
 • Ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος, ο Ψαράς!

«Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Αλεξανδρούπολη πόλο καινοτομίας σε ένα κόσμο ο οποίος αλλάζει με γοργούς ρυθμούς. Με μεγάλα λόγια, μεγαλεπήβολα σχέδια και μαγικό ραβδάκι δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα  όταν δεν έχεις εξασφαλίσει τα στοιχειώδη και τα βασικά μιας σύγχρονης τοπικής κοινωνίας:

Καθαρές και πράσινες γειτονιές, χωριά και πόλεις.Μια Αλεξανδρούπολη φιλική  και προσβάσιμη σε όλους, και  κυρίως στους συμπολίτες μας με αναπηρίες.  Έναν Δήμο  που θα χαίρονται τα παιδιά  με λειτουργικούς παιδικούς σταθμούς, με καλοσυντηρημένα σχολεία, με ασφαλείς παιδικές χαρές, με ελεύθερους  χώρους άθλησης.

Θα δημιουργήσουμε το σωστό μείγμα αυτοδιοικητικής πολιτικής και τις κατάλληλες δομές για να ανοίξουν οι πολίτες και κυρίως οι νέοι τα φτερά της δημιουργίας ,της φαντασίας και της ανάπτυξης. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την  Αλεξανδρούπολη πόλο καινοτομίας σε ένα κόσμο ο οποίος αλλάζει με γοργούς ρυθμούς. Αρκεί να βγούμε όλοι μας μπροστά  για να αλλάξει η φυσιογνωμία του δήμου μας!Να αποκεντρωθεί,  και αν χρειαστεί να επανιδρυθεί. Να αποκτήσει νέα φιλοσοφία διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης με διαφάνεια, με λογοδοσία,  με συμμετοχή, με συμμάχους τα ίδια τα στελέχη και τους εργαζόμενους.Η Αλεξανδρούπολη μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Θέλουμε να μας ζηλεύουν. Οχι να ζηλεύουμε! Είναι στο χέρι μας. Ελάτε να υποστηρίξουμε μαζί

αυτή την όμορφη και έντιμη προσπάθεια. Ελάτε να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα πάμε κόντρα στη μιζέρια, στην αλαζονεία και στην παρακμή. Είμαστε έτοιμοι να ΤΙΜΉΣΟΥΜΕ την εμπιστοσύνη σας, το Αύριο θα είναι λαμπρό όπως αξίζει σε αυτόν τον Δήμο. Ραντεβού με την Νίκη, την Ελπίδα και την Προοπτική!» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Ζαμπούκης

Γ.Π.

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο