Επιτέλους, ναυαγοσώστες στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης

Με σημαντική καθυστέρηση και μετά από άγονους διαγωνισμούς και δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, τελικά, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αποφάσισε την απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας ναυαγοσωστικής κάλυψης παραλιών της περιοχής μας, με τη μορφή του  κατεπείγοντος, σε τοπική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, είναι απόλυτα υποχρεωτική η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών των Δήμων, από 01.06.2019 έως 30.09.2019, για την ασφαλή κολύμβηση των λουομένων και των επισκεπτών της κάθε περιοχής. Ωστόσο, μετά από τον αρχικό διαγωνισμό, στα τέλη Μαϊου, για την ανάδειξη του ιδιώτη που θα αναλάμβανε, όπως και τα προηγούμενα καλοκαίρια, το συγκεκριμένο έργο, ο οποίος  υπήρξε άγονος, το ίδιο συνέβη και με τον επαναληπτικό διαγωνισμό, που έγινε μέσα Ιουνίου και στον οποίο δεν υπήρξε καμία συμμετοχή. Στη συνέχεια, ο Δήμος, ακολουθώντας τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, προχώρησε σε απευθείας αναθέσεις, οι οποίες επίσης απέβησαν άγονες!

Τελικώς, μετά από … 40 κύματα, στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, αποφασίστηκε ομόφωνα η απευθείας ανάθεση της ναυαγοσωστικής κάλυψης παραλιών του Δήμου, σε τοπική επιχείρηση, με έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου εξέτασε τα δικαιολογητικά της συγκεκριμένης εταιρείας κι αφού διαπιστώθηκε ότι πληροί τις προδιαγραφές, ενέκρινε την απευθείας ανάθεση της ναυαγοσωστικής κάλυψης των παρακάτω  παραλιών της Αλεξανδρούπολης από 08.07.2019 ως 30.09.2019 έναντι του ποσού των 166.450 ευρώ:

– Πλαζ – Κάμπινγκ Τ.Ι.Ε.Δ.Α.(1ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Μάκρης)

– Παραλία 2ου χλμ. Αλεξανδρούπολης – Μάκρης(περιοχή ΔΕΛΦΙΝΙ)

– Παραλία «ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» Μάκρης

– Παραλία Αγίας Παρασκευής –Κυανής ΑκτήςΜάκρης  (2 ναυαγοσώστες)

– Παραλία Μεσημβρίας (3 ναυαγοσώστες)

-Παραλία της Χιλής, μεταξύ των επιχειρήσεων ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ BIKINΙ

Κ.Η.

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο