Βαταμιδης

Εκδικάστηκε η ένσταση του Β. Λαμπάκη

Αναφορικά με το κώλυμα εκλογιμότητας που υποστηρίζει πως υπάρχει σχετικά με την υποψηφιότητα του Γ. Ζαμπούκη
Σε 20 ημέρες περίπου αναμένεται η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου – «Είναι κακό να μη ξέρει κανείς να χάνει» είπε αποχωρώντας ο κ. Ζαμπούκης

Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου, που αναμένεται να ανακοινωθεί, όπως ορίζει ο Νόμος, μέσα στις επόμενες 20 μέρες, βρίσκονται πλέον τα επιτελεία των κκ Λαμπάκη και Ζαμπούκη, μετά τη χθεσινή εκδίκαση της ένστασης που κατέθεσε ο νυν Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κατά του νικητή των εκλογών της 2ας Ιουνίου.

Το ενδιαφέρον για τη χθεσινή διαδικασία που έλαβε χώρα στο δικαστικό μέγαρο της Αλεξανδρούπολης μαρτυρούσαν τα πλήθη που βρέθηκαν τόσο στο προαύλιο, όσο και εντός της αιθούσης, όπου το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο άκουσε και τις δύο πλευρές για να λάβει τις αποφάσεις του το επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά του κ. Λαμπάκη, οι δικηγόροι του Βίκυ Μιχαλακάκου και Ελένη Καημενάκη, σημείωσαν πως η ιδιότητα του κ. Ζαμπούκη, ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, από την οποία δεν παραιτήθηκε, παρά το γεγονός της υποψηφιότητάς του ως Δήμαρχος, εμπίπτει στα όσα προβλέπει ο Νόμος 3852/2010, στο άρθρο 14, παράγραφος 1.10. , όπου ορίζεται ότι δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι κοινότητας κτλ «Διοικητές, Υποδιοικητές, Πρόεδροι Διοικητικών Συμβουλίων, διευθύνοντες ή εντεταλμένοι σύμβουλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, των δημόσιων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, καθώς και των πάσης φύσεως νομικών προσώπων των δήμων, οι οποίοι δεν είναι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης ή δεν έχουν εκλεγεί στα ανωτέρω αξιώματα ή δεν έχουν οριστεί στις θέσεις αυτές λόγω ιδιότητας (ex officio), σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τα νομικά αυτά πρόσωπα, στους δήμους στα διοικητικά όρια των οποίων εκτεινόταν η χωρική αρμοδιότητα των νομικών προσώπων, μέσα στο 18μηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών».

Ακόμη, από την πλευρά του κ. Λαμπάκη, κατατέθηκε αίτημα ακύρωσης ψηφοδελτίων του συνδυασμού «Δήμος για όλους – Πρώτα εσύ», καθώς η ιδιότητά του αυτή, εκτιμάται πως επηρέασε το αποτέλεσμα υπέρ του. Ακόμη, προτάθηκε στην έδρα να ακολουθήσει εξέταση μαρτύρων, κάτι που δεν έγινε σε αυτή τη φάση αποδεκτό στην παρούσα στιγμή.

Οι δικηγόροι του κ. Ζαμπούκη Πολυχρόνης Θωμόπουλος και Λάμπρος Πάσχος τόνισαν πως δεν υφίσταται κανένα κώλυμα εκλογιμότητας, κάτι άλλωστε που σαφώς ορίζει ο Νόμος που επικαλέστηκε η πλευρά Λαμπάκη, υπό τελείως διαφορετικό πρίσμα.  Σε δηλώσεις του  μετά το πέρας της διαδικασίας, ο κ. Πάσχος έκανε λόγο για μία τυπική διαδικασία, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη και την πεποίθησή του ότι από 1η Σεπτεμβρίου δήμαρχος Αλεξανδρούπολης θα είναι ο κ. Ζαμπούκης.

Ο κ. Ζαμπούκης, αποχωρώντας, δήλωσε: «Είναι καλό για κάποιους να θέλουν να κερδίζουν, είναι όμως κακό οι ίδιοι να μην ξέρουν να χάνουν», προκαλώντας τα χειροκροτήματα συμβούλων και συνεργατών του.

Ο κ. Λαμπάκης και οι δικηγόροι του δεν έκαναν καμία δήλωση.

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο