Εικόνες καταστροφής στην πλατεία του Φάρου

Βανδαλισμοί σε μαρμαρένια πλαίσια που υπάρχουν δίπλα στο σιντριβάνι. Εικόνες που δεν τιμούν κανέναν…

Η Αλεξανδρούπολη τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πόλος έλξης Τούρκων και Βούλγαρων επισκεπτών. Κατά βάση τη θερινή περίοδο, αλλά πλέον σχεδόν σε όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι γεγονός πως έχουν αυξηθεί «κατά κύματα» οι επισκέπτες από τις γειτονικές χώρες που βλέπουν σαν και καλή ευκαιρία για ολιγοήμερες εκδρομές την περιοχή μας και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η τοπική οικονομία στηρίζει την επιβίωσή της σε αυτούς.

Ποιο είναι το σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας του Έβρου;

Η παραλιακή της ζώνη, ο Φάρος του και η πλατεία του. Κόσμος επισκέπτεται τα συγκεκριμένα μέρη, περπατά, ρεμβάζει το θαλάσσιο μέτωπο, φωτογραφίζεται στο σιντριβάνι με φόντο τον μεγαλεπήβολο Φάρο της Αλεξανδρούπολης. Και τι συναντά κανείς, Φλεβάρη μήνα στην πλατεία του Φάρου;

Μια εικόνα που απωθεί και σε κάνει να απομακρυνθεί με γοργά βήματα…. Ερχόμενος στην πλατεία του Φάρου , καταρχήν θα δεις φυτρωμένες ομπρέλες, στη μέση της, απομεινάρια του καλοκαιριού και της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων των γύρω καφέ.

Ο επισκέπτης, θα δει όμως και τσιμεντένιους ή μαρμάρινους λίθους κατά μεσοίς του χώρου να στέκουν «αμέριμνοι», ξεχασμένοι και επικίνδυνοι στο να σκοντάψει κανείς αφηρημένος.

Ο επισκέπτης που θα χαζέψει τον Φάρο ή θα θελήσει να ξαποστάσει, θα δει και ρημαγμένα τα παρτέρια της πλατείας, τριγύρω από το σιντριβάνι που ομορφαίνει τον χώρο.

Άλλα σημεία δε, μοιάζουν με μικρούς αποθηκευτικούς χώρους, δημιουργώντας μια άσχημη εικόνα.

Εικόνες βανδαλισμών είτε από ασυνείδητους είτε λόγω φθορών του χρόνου, που δεν θέλγουν, δεν κοσμούν, δεν τιμούν κανέναν . Και επειδή η Άνοιξη δεν απέχει μακριά (ελπίζουμε δηλαδή), ας δει την όλη κατάσταση ο Δήμος και ας μεριμνήσει για την αποκατάσταση της προβληματική εικόνας της πλατείας του Φάρου.

Γιατί αν θέλουμε τουρισμό, επισκέπτες από Τουρκία και Βουλγαρία αλλά και άλλες περιοχές, καλό θα ήταν να μαστε και εμείς εντάξει απέναντι τους. Και να τους παρουσιάζουμε μια όμορφη, ταχτοποιημένη και καθαρή Αλεξανδρούπολη.

Και επειδή ως γνωστόν τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οι προ ημερών εικόνες που αποτυπώσαμε μιλούν καλύτερα από τα γραπτά μας.

πλατεία του Φάρου
Σπασμένα μάρμαρα, πλαίσια παρτεριών, εικόνα καταστροφής στο πιο κεντρικό σημείο της Αλεξανδρούπολης

πλατεία του Φάρου

πλατεία του Φάρου
Η πλατεία του Φάρου ενίοτε χρησιμοποιείται και ως αποθηκευτικός χώρος

πλατεία του Φάρου

πλατεία του Φάρου
Κομμάτια μάρμαρου στη μέση του πουθενά
πλατεία του Φάρου
Ένα ετοιμόρροπο και… βαρύ κολονάκι
πλατεία του Φάρου
Αλλού φυτεύονται δέντρα, εδώ ομπρέλες

 

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του