Έβρος Κοινωνία

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης φοιτητών στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Την 1η Δεκεμβρίου, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος του προγράμματος World AIDS Day μπροστά από το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, κατά το οποίο οι φοιτητές ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν το ευρύ κοινό για τον HIV/AIDS, μέσω της διανομής ενημερωτικών φυλλαδίων και προφυλακτικών.

Κατά τη διάρκεια της δράσης δρόμου, φοιτητές Ιατρικής ενημέρωσαν τους περαστικούς σχετικά με τον HIV, τα μέσα πρόληψης και μετάδοσης του ιού, παρέχοντας ενημερωτικά φυλλάδια και διανέμοντας προφυλακτικά.

Οι φοιτητές μέλη της οργάνωσης Helmsic Αλεξανδρούπολης, ευχαριστούν το Κέντρο Ζωής- Centre For Life- Kentro Zois για τη στήριξή του και όλους όσους συνέβαλλαν για να ολοκληρωθεί αυτό το πρόγραμμα!

Ο συνολικός αριθμός των HIV οροθετικών ατόμων (συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων AIDS) που έχουν δηλωθεί στην Ελλάδα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017 ανέρχεται σε 16.669.

Στην χώρα μας δεν υπάρχει ένα σταθερό πλαίσιο ενημέρωσης των νέων σχετικά με τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις με αποτέλεσμα η θεματική να αντιμετωπίζεται ακόμα ως ταμπού και οι νέοι να μην καταφέρνουν να αναπτύξουν υγιή πρότυπα σεξουαλικής υγείας και συμπεριφοράς.

Τι είναι η HelMSIC;

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (Hellenic Medical Students International Committee – HelMSIC) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου εδράζεται Ιατρική Σχολή. Κύριος σκοπός της είναι οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές φοιτητών ιατρικής και η προώθηση της υγείας. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site www.helmsic.gr.

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η Γνωμη

Η Γνωμη

Γράψτε ένα σχόλιο

error: