Αυτοί είναι οι 4 νέοι βουλευτές του Έβρου

Επανεκλογή Δημοσχάκη – Γκαρά, επαναφορά Κελέτση και «πρεμιέρα» Δερμεντζόπουλου jr

Της Κικής Ηπειρώτου

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, πέρα από τις επιδόσεις των κομμάτων, ήταν και οι επιδόσεις των υποψήφιων βουλευτών Έβρου στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αφού οι εκτιμήσεις των τελευταίων ημερών, λίγο-πολύ επιβεβαιώθηκαν, τόσο σε ό,τι αφορά το 3+1, δηλαδή 3 από τη ΝΔ και 1 από ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για τα πρόσωπα που παίρνουν το εισιτήριο για τη νέα Βουλή.

Έτσι λοιπόν, την τετράδα των εκπροσώπων μας στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, συγκροτούν οι δύο «παλιοί», ο Αναστάσιος Δημοσχάκης από τη ΝΔ και η Νατάσα Γκαρά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Κελέτσης που επιστρέφει στα βουλευτικά έδρανα και ο νέος της παρέας Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Για τους 3 της Νέας Δημοκρατίας, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα από νωρίς. Πρώτος και με μεγάλη διαφορά ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος συγκέντρωσε 15.972 σταυρούς, έναντι 13.528 τον Ιανουάριο του 2015. Ακολουθεί ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος με 10.992 και ο Σταύρος Κελέτσης με 9.958. Τέταρτος και σε απόσταση ο Παναγιώτης Φαραντάτος με 6.988, ακολουθεί η Χρυσή Μπαχαρίδου με 6.658 και η Ελενα Σώκου με 5.063.

Στον ΣΥΡΙΖΑ για αρκετές ώρες εναλλάσσονταν στην πρώτη θέση η Νατάσα Γκαρά με τον Μενέλαο Μαλτέζο. Τελικά, και μέχρι χθες αργά το μεσημέρι, τα αποτελέσματα, στα οποία δεν είχαν προσμετρηθεί οι σταυροί από 7 εκλογικά τμήματα του νομού, έδειχναν ως 4η βουλευτή του Έβρου την κα Γκαρά με 7.590, από 6.971 το 2015, έναντι 7.521 του κ. Μαλτέζου. Τρίτος ο Βασίλης Τσολακίδης με 5.020, ακολουθεί ο Γιώργος Καϊσας με 4.635, ο Δημήτρης Ρίζος με 2.685 και η Ελισάβετ Καλέση με 2.173.

Στο ΚΙΝΑΛ, πρώτος ο Λευτέρης Χαμαλίδης με 2.554, δεύτερος ο Παναγιώτης Ζαπάρτας με 2.543, τρίτος ο Γιώργος Ούστογλου με 1.494 και ακολουθούν η Κωνσταντίνα Βασιλειάδου με 910 σταυρούς, ο Αθανάσιος Καραφύλλης με 738 και η Μόρφω Μαλκοπούλου με 377.

Ευχαριστίες και μηνύματα

Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, σε μήνυμά του, αναφέρει τα εξής:
«Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα ξημέρωσε μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα, για τον Έβρο μας, για τη Θράκη.

Ο ελληνικός λαός έδωσε με την ψήφο του ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας στον Κ. Μητσοτάκη για να εφαρμόσει χωρίς συμβιβασμούς το πρόγραμμα της ΝΔ!

Σας ευχαριστώ για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου!

Η απλόχερη πρωτιά του 2015 επαναλαμβάνεται ακόμα πιο ηχηρή, αναγνωρίζοντας το κοινοβουλευτικό μου έργο κι όχι μόνο!

Ήταν ένας προεκλογικός αγώνας απαιτητικός, αλλά το ταξίδι άξιζε γιατί η πίστη σας σε μένα αποτυπώθηκε με εκκωφαντικό τρόπο στην κάλπη.

Αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση για την συμβολή μου στην συνολική πρωτιά και νίκη της ΝΔ στον Νομό Έβρου.

Συνεχίζω να είμαι ο Βουλευτής όλων των Εβριτών!

Η δυναμική ανάδειξη των αιτημάτων σας στην Βουλή των Ελλήνων, μαζί με τους εκλεγμένους συναδέλφους μου, τους οποίους συγχαίρω για την εκλογή τους, αποτελεί για μένα προτεραιότητα.

Η ενότητα και η συνεργασία πολιτών και θεσμικών παραγόντων είναι το κλειδί της αποτελεσματικής ανάδειξης και διεκδίκησης των αιτημάτων των Εβριτών.

Ενωμένοι μπορούμε όλοι να δώσουμε με πνεύμα ομάδας την μάχη για έναν δυνατό και θωρακισμένο Έβρο.

Ζητώ να με ενημερώνετε φωναχτά και προβάλετε τα ζητήματα που σας απασχολούν. Τα δίκαια αιτήματά σας είναι η πρώτη ύλη για το κοινοβουλευτικό έργο μου.

Με δουλειά, με μεθοδικότητα και με προσήλωση στον στόχο να είστε σίγουροι ότι ο Έβρος και η Θράκη θα αλλάξουν σελίδα.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!!»

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο