Αυξημένη ζήτηση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Σαμοθράκη

Ευκαιρία για μία σύντομη απόδραση αποτελεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για το οποίο, αρκετοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν το νησί της Σαμοθράκης. Άλλωστε, πλέον, με την επαναδρομολόγηση, μετά από 6 μήνες του ΣΑΟΣ ΙΙ, στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, το ταξίδι γίνεται πιο γρήγορο και άνετο.

Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι έντονο και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και αύριο. Σύμφωνα με το site της εταιρείας, σήμερα μπαίνει στη γραμμή και το υδροπτέρυγο «Ζέφυρος», μια πιο γρήγορη λύση για όσους δεν χρειάζεται να έχουν μαζί τους κάποιο όχημα.

Τα δρομολόγια

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια του ΣΑΟΣ ΙΙ και του Ζέφυρου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, διαμορφώνονται ως εξής:

Παρασκευή 14/6

Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη

ΣΑΟΣ ΙΙ 15.30

Ζέφυρος 14.40

Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη

ΣΑΟΣ ΙΙ 08.30 & 19.00

Σάββατο 15/6

Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

ΣΑΟΣ ΙΙ 09.00

Ζέφυρος 14.40

Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη

ΣΑΟΣ ΙΙ 18.00

Ζέφυρος 12.10

Κυριακή 16/6

Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη

ΣΑΟΣ ΙΙ 11.00

Ζέφυρος 10.10

Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη

ΣΑΟΣ ΙΙ 18.05

Ζέφυρος  08.00 & 18.00

Δευτέρα 17/6

Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη

ΣΑΟΣ ΙΙ 09.00 & 16.00

Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη

ΣΑΟΣ ΙΙ  12.30 & 19.30

Μανούσης: Κερδίσαμε το στοίχημα

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο πλοιοκτήτης της SAOS Ferries Φώτης Μανούσης αναφέρει για την επαναδρομολόγηση του ΣΑΟΣ ΙΙ:

«ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΗΝΈΣ ΤΟ ΣΑΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ!!!

Το κερδίσαμε το στοίχημα ! Η Σαμοθρακη δεν έμεινε χωρίς πλοίο ουτε μία ημέρα!

Σε πείσμα όλων αυτών που για να δικαιολογήσουν την απραξία και την ανικανότητα τους προσπαθούν κάθε φορά να μας κακολογήσουν, ή να μετατοπίσουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, (περιπτωση απορριμμάτων )

εμείς καταφεραμε να μην αφήσουμε το νησι χωρίς συγκοινωνία !

Δεν το καταφεραμε εύκολα! Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, κόπος, ξενύχτια θυσίες!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ

Τον Ναυπηγο της SAOS FERRIES κ, Οδυσέα Γιανούλη

Τον Αρχιπλοίαρχο Στέλιο Παλαιολόγου

Τον Αρχιμηχανικό Γιώργο Δουλγέρη

Τους πλοιάρχους της εταιρίας Ξενοφωντα Μαρίνο και ΚασσιανοΓεροκώστα τους αξιωματικούς τα πληρώματα όλων των πλοίων, αλλα και ολους τους υπαλλήλους της εταιρίας.!

Χωρίς αυτούς δεν θα πετυχαίναμε τίποτε!

Το στοίχημα αυτοί το κέρδισαν!»

 

Σαμοθράκη: Δροσιά στις βάθρες   

Σύμφωνα με αφιέρωμα του Έθνους, η Σαμοθράκη είναι μεταξύ των 4 καλύτερων προτεινόμενων προορισμών για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της Ντέπης Χιωτοπούλου, στο Θρακικό Πέλαγος, χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του όρους Σάος, στην ενδοχώρα του νησιού, είναι η Χώρα της Σαμοθράκης ανακηρυγμένη ως παραδοσιακός οικισμός. Διασχίζοντας το κεντρικό καλντερίμι φτάνετε στο μεσαιωνικό Πύργο, χτισμένο πάνω σε βράχο, σε στρατηγικό σημείο, έτσι όπως ήταν όλοι οι πύργοι των Γκατιλούζι, για να μπορούν να ελέγχουν τις επιδρομές των πειρατών.

Η Καμαριώτισσα είναι το λιμάνι του νησιού, στην Παλαιόπολη – την αρχαία πόλη της Σαμοθράκης-, βρίσκεται το Ιερό των Μεγάλων Θεών, εκεί όπου τελούνταν τα Καβείρια Μυστήρια. Είναι και ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο με σημαντικότατα ευρήματα, μεταξύ των οποίων και το περίφημο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης.

Από την Ανω Μεριά, νοτιοανατολικά του νησιού, ξεκινάει μονοπάτι για την κορυφή του Σάος, το Φεγγάρι. Τα Θέρμα, κτισμένα μέσα στα πλατάνια και κουμαριές, είναι από τους μεγαλύτερους οικισμούς του νησιού με αξιόλογη τουριστική υποδομή και εκεί είναι το υδροθεραπευτήριο με τις θειούχες πηγές.

Σε κοντινή απόσταση η Γριά Βάθρα με πλατάνια και φυσικές πισίνες (βάθρες) και ο Φονιάς το ρέμα που ξεκινάει από τις κορυφές του Σάος και καταλήγει στη θάλασσα. Εντυπωσιακός ο καταρράκτης που πέφτει από ύψος 35μ. το οποίο θα δείτε στο τέλος της βασικής διαδρομής.

Από παραλίες, εύκολη πρόσβαση έχουν στην Καμαριώτισσα, είναι το Λημνίδι, τα Πλατάνια, ο Βασιλικός, οι Καρυώτες, το Λιμάνι Θερμών, οι Κήποι (27 χλμ. από Καμαριώτισσα) μεγάλη σε μήκος και πλάτος παραλία με μαύρα βότσαλα και βαθιά νερά. Δυτικά, Λάκκωμα, ενώ η Παχιά Αμμος στο νοτιότερο σημείο, είναι η ομορφότερη παραλία της Σαμοθράκης. Στην περιοχή δεσπόζει και η Παναγία Κρημνιώτισσα χτισμένη ψηλά σε απόκρημνα βράχια.

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο