Αναστάτωση από κεραία κινητής δίπλα σε σχολεία

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Μεταμόρφωσης στην Αλεξανδρούπολη, από την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Οψικίου. Η κεραία βρίσκεται σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης, μία ‘ανάσα’ από το 1ο, 3ο, 4ο Γυμνάσιο, το 1ο Γενικό Λύκειο, το Μουσικό Γυμνάσιο, τον δημοτικό παιδικό σταθμό στην Μαρκοπούλου, αλλά και από το 10ο Δημοτικό Σχολείο.

Χθες το μεσημέρι, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μαζεύοντας υπογραφές και χρήματα για τα δικαστικά έξοδα που θα χρειαστούν προκειμένου να διεκδικήσουν την απομάκρυνση της κεραίας από τη γειτονιά τους.

Οι κάτοικοι, μέσω της συντονιστικής επιτροπής που έχουν συστήσει, έχουν ήδη απευθυνθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η εταιρεία έχει κινηθεί βάσει της νομοθεσίας.

Παρόντες χθες στην κινητοποίηση των κατοίκων ήταν και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, με τους αντιδημάρχους Γιώργο Κουκουράβα και Γιάννη Βαταμίδη. Όπως σημείωσε ο κ. Λαμπάκης, η αρμοδιότητα για την αδειοδότηση της κεραίας ανήκει αποκλειστικά στο υπουργείο, χωρίς καμία εμπλοκή του δήμου. Εξετάζοντας ωστόσο όλα τα σχετικά έγγραφα και κυρίως την αδειοδότηση της εταιρείας, φαίνεται ότι δεν υπάρχει, στην παρούσα φάση, κάποια παρανομία εκ μέρους της.

«Το αν υπάρχει κάτι παράνομο στην υπόθεση θα πρέπει να τη διαπιστώσουμε εμείς, αφού πρώτα, όπως πολύ ορθώς σας είπε ο εισαγγελέας, γίνει η προκαταρκτική εξέταση και διαπιστωθεί εάν έχουν εφαρμοστεί όλα όσα ορίζει η νομοθεσία, όπως αναφέρονται στην αδειοδότηση της εταιρείας… Πρέπει ο εισαγγελέας να διερευνήσει αν είναι όλα εντάξει».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία, όπως ανέφεραν οι κάτοικοι αλλά και ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό τους, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα όρια στην ακτινοβολία που εκπέμπουν αυτές οι κεραίες, τα οποία όμως όρια δεν ελέγχονται σε τακτική βάση, ενώ ακόμη κι όταν συμβαίνει αυτό, οι απόψεις διίστανται αναφορικά με το αν τελικώς προκαλούν βλάβες στην υγεία. Παράλληλα, όπως αναφέρουν, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει η απόσταση των τουλάχιστον 300 μέτρων από σχολεία, που ορίζει ο νόμος, αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση τα σχολεία είναι λίγα μέτρα απέναντι.

Σημειώνεται πως η ιδιοκτήτρια της οικοδομής στην οποία τοποθετήθηκε η κεραία δηλώνει πλέον πως επιθυμεί την απομάκρυνσή της, τασσόμενη στο πλευρό των κατοίκων. Οι κάτοικοι, όπως μας είπαν, θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την απομάκρυνση της κεραίας από τη γειτονιά τους, προειδοποιώντας πως δεν πρόκειται να στείλει κανείς τα παιδιά του στο σχολείο τον Σεπτέμβριο, αν ως τότε δεν έχει διευθετηθεί το θέμα.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr