Αμερικανικές βάσεις και στην Αλεξανδρούπολη προτείνει ο Πάνος Καμμένος

Πρόταση για τη δημιουργία αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων, εκτός από τη Σούδα και σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, παρουσίασε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον αμερικανό ομόλογό του, Τζέιμς Μάτις, κατά την επίσκεψη του στο Πεντάγωνο. «Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη» τόνισε συγκεκριμένα.

«Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη», είπε ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με το βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας στο twitter.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρει ότι, σχετικά με τα σενάρια ενίσχυσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, ο Έλληνας υπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον στρατηγό Μάτις για το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς βέβαια να αναφέρονται οι περιοχές που έπεσαν στο τραπέζι. Από την πλευρά του, ο Αμερικανός ΥΠΕΘΑ τόνισε ότι η συγκεκριμένη συζήτηση καταδεικνύει το κλίμα «εμπιστοσύνης» και «διαφάνειας» που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες, λέγοντας ότι οι δύο πλευρές θα εξετάσουν το θέμα από κοινού.

«Ο (Έλληνας) υπουργός έθεσε αυτό το θέμα σήμερα. Υπάρχει μια ανοιχτή πόρτα για εμάς. Έχουμε στενή σχέση. Πράγματι, αυτό που δείχνει είναι το πολύ υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης και διαφάνειας. Και από αυτή την άποψη, είμαστε πάντοτε ανοιχτοί για να συνεργαστούμε στενά με τη σύμμαχο μας στο ΝΑΤΟ Ελλάδα για το πώς τοποθετούμε τις δυνάμεις μας στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Και θα το επεξεργαστούμε όπως πάντα μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικάνος υπουργός.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει χρησιμοποιηθεί ήδη από τον αμερικανικό στρατό για την προώθηση αμερικανικών ελικοπτέρων στην ανατολική Ευρώπη. Σχολιάζοντας αυτό το σενάριο, ο Κάμμενος δήλωσε ότι «κΚοιτάξτε, υπάρχουν δομές τέτοιες οι οποίες θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για την Ελλάδα να έρθουν κοντά μας. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε πλέον μπει σε μια περίοδο που έχουμε νέα είδη απειλών. Υπάρχει ο κυβερνοπόλεμος, υπάρχουν οι δορυφορικές πληροφορίες, υπάρχουν πάρα πολλά νέα μέσα, τα οποία οι ΗΠΑ τα έχουν αναπτύξει και η παρουσία τους στην Ελλάδα θα μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ και στη δική μας αμυντική πολιτική».

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέϊμς Μάτις, μίλησε κατά τη συνάντησή του στον Πεντάγωνο με τον Πάνο Καμμένο με λόγια θερμά για την Ελλάδα και τη σημασία της ως συμμάχου των ΗΠΑ. Αναφέρθηκε στη Σούδα, η οποία όμως δεν είναι πλέον η μοναδική περιοχή της Ελλάδας που οι ΗΠΑ “πατάνε” δυνατά, έχοντας στρατιωτικές διευκολύνσεις. Οι Αμερικανοί έχουν πλέον κι αλλού “πατήματα” και είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν αρκετές ακόμη εγκαταστάσεις και υποδομές.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr