Αθλητικά Πολιτική

Αισιοδοξία για δημοπράτηση του νέου κλειστού της Αλεξανδρούπολης ακόμη και στις αρχές του 2019

Του Γιώργου Πανταζίδη

Πραγματικά καλές ειδήσεις – φαίνεται ότι – έβγαλε η συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στην Αθήνα οι τρεις βουλευτές Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γκαρά, Καίσας, Ρίζος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Κατά τη συζήτησή τους, υπογράφτηκε προγραμματική Σύμβαση Έργου για την επισκευή – Συντήρηση Υπαίθριων και μη αθλητικών εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, εγκρίθηκε κονδύλι για αντικατάσταση παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» αλλά και σε αυτό των Φερών, ενώ το σημαντικότερο  είναι ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανέλαβε να καλύψει το έξτρα κόστος κατασκευής του νέου κλειστού γηπέδου, πέρα των 3,9 εκ ευρώ τα οποία είναι δεσμευμένα από την περιφέρεια. Ετσι, υπάρχει αισιοδοξία πως με δεδομένου ότι η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα που διανύουμε και αν δεν υπάρξουν άλλα απρόοπτα και εμπόδια, μέχρι τις αρχές του 2019 μπορεί να γίνει η δημοπράτησή του.

Η ανακοίνωση του Δήμου  

Στην Αθήνα βρέθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας, Ιωάννη Βαταμίδη, ώστε να υπογράψει από κοινού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιώργο Βασιλειάδη την Προγραμματική Σύμβαση που αφορά το έργο ύψους 360.000 ευρώ για παρεμβάσεις σε ποδοσφαιρικά κατά κύριο λόγο γήπεδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για ένα έργο που στοχεύει στη βελτίωση 18 δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων με παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές (επιχρίσματα, μονώσεις, ελαιοχρωματισμούς, επισκευή περιφράξεων κτλ) και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις (φωτισμός, δίκτυα, υδραυλικά κτλ).

Οι τεχνικοί σύμβουλοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού χαρακτήρισαν τη μελέτη που κατατέθηκε από τους μηχανικούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης ως μελέτη πρότυπο, αφού με αυτή δίνεται συνολική λύση σε πολλαπλά προβλήματα πολλών εγκαταστάσεων και όχι αποσπασματικά, με γνώμονα πρώτα από όλα την ασφάλεια των αθλητών.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός ενέκρινε άλλες 52.000 ευρώ που αφορούν εργασίες για τη συντήρηση των ξύλινων δαπέδων των Κλειστών Γυμναστηρίων «Μιχ. Παρασκευόπουλος» και Φερών.

Το θετικότερο όμως νέο που προέκυψε από αυτή τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ενώπιον όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου, είναι η δέσμευση του κ. Βασιλειάδη για την κάλυψη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του επιπλέον ποσού που θα χρειαστεί για την ανέγερση του νέου κλειστού γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης, πέραν των δεσμευμένων 3.900.000 €, ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου άμεσα, με την ολοκλήρωση της μελέτης, η εκπόνηση της οποίας πλέον βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο.

Νατάσα Γκαρά: Έρχονται καλά νέα…

Η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στην οποία προχωρά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, με την αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, είναι ένα εξαιρετικό βήμα για τη βελτίωση ποιότητας στην καθημερινότητα των αθλητών αλλά και των απλών πολιτών!
Συνεχίζουμε πάντα συλλογικά να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προσφέροντας στην τοπική μας κοινωνία! Έρχονται καλά νέα και για τη δημιουργία του νέου κλειστού γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης…..

Δημήτρης Ρίζος: Επένδυση στον αθλητισμό της Θράκης, όχι μόνο στους εκλεκτούς

«Με αφορμή την υπογραφή σύμβασης του Δήμου Αλεξ/πόλης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τα 360 χιλιάδες ευρώ που προβλέπονται από αυτήν για την βελτίωση 18 δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, με αφορμή τα 52 χιλιάδες ευρώ που θα δοθούν για την συντήρηση των ξύλινων δαπέδων για το Κλειστό Γυμναστήριο στις Φέρες, τα 215 χιλιάδες ευρώ που εγκρίθηκαν τις προάλλες για να αντικατασταθεί η στέγη στο Κλειστό Γυμναστήριο Σουφλίου, αλλά και κάποια ακόμη αθλητικά έργα που θα ανακοινωθούν σύντομα για τον Δήμο Σουφλίου, με αφορμή βεβαίως το μεγάλο έργο του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης, έργο που έχει μπει στις ράγες όπως λέμε, θυμήθηκα εκείνες τις κοινοβουλευτικές περιόδους, όχι πολύ μακριά, όχι πολύ πίσω, που σχεδόν ο μισός προϋπολογισμός του Υφυπουργείου Αθλητισμού (ανάμεσα στο 40% με 50%) κατευθυνόταν αποκλειστικά σε 2 νομούς της χώρας (και δεν ήταν ούτε καν ο νομός Αττικής ή της Θεσσαλονίκης ή άλλων μεγάλων πόλεων, να πεις, βρε αδερφέ, ότι, ενδεχομένως, έχει μια εξήγηση το πράγμα).

Ήταν για τους νομούς Μεσσηνίας και Αργολίδας (βρείτε ποιος ήταν Πρωθυπουργός και ποιος Υφυπουργός Αθλητισμού τότε και θα καταλάβετε)

Το ξαναλέω, έφτασε πριν από όχι πολύ καιρό το 40% με 50% του συνολικού προϋπολογισμού του Υφυπουργείου Αθλητισμού να δίνεται σε 2 από τους 51 νομούς της χώρας».

Σχετικά με τον συντάκτη

Γιώργος Πανταζίδης

Γιώργος Πανταζίδης

Γράψτε ένα σχόλιο

error: