Έβρος

Έρχονται αλλαγές στη λαϊκή αγορά της Αλεξανδρούπολης

Της Κικής Ηπειρώτου

Μικρές αλλαγές στη χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να μην ενοχλούνται από τη φασαρία μαθητές και εκπαιδευτικοί των παρακείμενων σχολείων, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο. Μετά από χρόνια παραπόνων και καταγγελιών από τις Διευθύνσεις των δύο Λυκείων που βρίσκονται στην περιοχή, αποφασίστηκε, επιτέλους, να υπάρξει μία σταδιακή  μεταφορά συνολικά 113 πάγκων σε άλλα σημεία της οδού Παπαναστασίου.

Όπως αναφέρει η σχετική εισήγηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η χωροθέτηση και η αρίθμηση της λαϊκής αγοράς, που σήμερα μετρά 570 πάγκους, ξεκινάει από την οδό Πέλλας και τελειώνει στην πλατεία του παλιού  Νοσοκομείου, στην οδό ∆ήμητρας. Μετά την οδό Αμμοχώστου, προς τον κόμβο του παλιού νοσοκομείου, λειτουργούν 2 Λύκεια. Είναι γεγονός, και έχουμε δημοσιεύσει και στη «ΓΝΩΜΗ» σχετικά παράπονα στο παρελθόν, πως οι διευθύνσεις των σχολείων έχουν διαμαρτυρηθεί πολλάκις για τη φασαρία που εύλογα υπάρχει κάθε φορά που διεξάγεται η λαϊκή αγορά, και ιδιαίτερα κατά την περίοδο διαγωνισμάτων ή ακόμη και πανελληνίων εξετάσεων.

Προσπαθώντας, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση να λύσει το πρόβλημα, η δημοτική αρχή κίνησε τις διαδικασίες για την αλλαγή αυτού του καθεστώτος. Η αρμόδια υπηρεσία του ∆ήμου απέστειλε έγγραφο στην Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της περιφερειακής ενότητας Έβρου και ζήτησε, όπως προβλέπεται, την άποψή της για την κατάργηση των 113 θέσεων και συγκεκριμένα από τη θέση 226 έως και τη θέση 335η, για  την εύρυθμη και την ομαλή λειτουργία της  λαϊκής αγοράς. Η Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της Π.Ε. Έβρου ομόφωνα εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της, ενώ και το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα δέχτηκε την εισήγηση της δημοτικής αρχής. Έτσι, το επόμενο διάστημα και σταδιακά, οι πωλητές που διατηρούν πάγκους στις παραπάνω θέσεις θα μετακινηθούν σταδιακά και εντός των κενών θέσεων που υπάρχουν στον υπόλοιπο χώρο της λαϊκής αγοράς, αφού η αρμόδια  υπηρεσία εξακριβώσει και διαπιστώσει τις κενές θέσεις.

Σχετικά με τον συντάκτη

Γιώργος Πανταζίδης

Γιώργος Πανταζίδης

Γράψτε ένα σχόλιο

error: